Η Sony εγκαταλείπει την αγορά των e-readers

by George Polyzos • On 14-08-2014 • AT 10:47 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

sony-reader-prs-t3

 

Η Sony εγκαταλείπει την αγορά των e-readers, με το PRS-T3 να είναι το τελευταίο μοντέλο που θα παραμείνει σε κυκλοφορία επί ευρωπαϊκού εδάφους, για όσο διαρκεί το σχετικό απόθεμα.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής εταιρείας δήλωσε στο BBC ότι «δεν σχεδιάζουμε την ανάπτυξη ενός διαδόχου μοντέλου, τουλάχιστον αυτή την περίοδο». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony είχε ήδη απαγκιστρωθεί και από την πώληση e-books «διοχετεύοντας» τους πελάτες της σε ΗΠΑ και Ευρώπη προς ανταγωνιστικά ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.

Ωστόσο, η εταιρεία θα συνεχίσει να πουλά e-readers και e-books στην Ιαπωνία, όπως αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα Lesen, που πρώτη ανέδειξε το θέμα. Αιτία της αποχώρησης από τη συγκεκριμένη αγορά είναι προφανώς ο έντονος ανταγωνισμός από την οικογένεια συσκευών Kindle της Amazon σε συνδυασμό με τη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά smartphones και tablets.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner, η καλύτερη χρονιά για τους e-reader ήταν το 2011, όταν πουλήθηκαν παγκοσμίως 23 εκατομμύρια συσκευές. Ωστόσο, οι προβλέψεις θέλουν τις πωλήσεις να πέφτουν στα επίπεδα των 10 εκατομμυρίων συσκευών έως το 2017. Ακόμη και έτσι όμως έρευνα της Pricewaterhouse Coopers προβλέπει ότι τα τυπωμένα βιβλία θα έχουν ξεπεραστεί από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις (e-books) έως το 2018.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons