Η Sony δαπανά 15 εκ. δολάρια για να «κλείσει» κενά ασφαλείας

by George Polyzos • On 05-02-2015 • AT 3:10 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

sony_hacker

Η Sony ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δαπανήσει το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων για να ερευνήσει τις πρόσφατες επιθέσεις που δέχθηκε αλλά και για να θωρακιστεί μελλοντικά.

Όλα ξεκίνησαν με την ταινία «The Interview» η οποία έγινε η αφορμή ώστε η εταιρεία να δεχθεί σειρά επιθέσεων. Σαν αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων η Sony είδε να διαρρέουν στο Διαδίκτυο ακυκλοφόρητες κινηματογραφικές ταινίες, λογισμικό, κωδικοί πρόσβασης, οικονομικές πληροφορίες ακόμη και προσωπικές πληροφορίες εργαζομένων μέχρι και στοιχεία χρηστών του PlayStation Network.

Το κόστος αυτών των επιθέσεων ήταν μεγάλο για τη Sony: μόνο οι χρήστες του PlayStation κατέβαλαν αγωγή εναντίον της εταιρείας και μόλις τον περασμένο μήνα η Sony αναγκάστηκε να καταλήξει σε συμβιβασμό ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, σε παροχή παιχνιδιών και μετρητά προς τους χρήστες που θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι έπεσαν θύματα κλοπής δεδομένων.

Επιπλέον, οι επιθέσεις είχαν αντίκτυπο και στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, η Sony Pictures επλήγη περισσότερο με τα λειτουργικά έσοδα να πέφτουν από τα 206,5 εκατ. δολάρια το 2013 στα 20,4 εκατ. δολάρια το 2014. Με την επένδυση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων η Sony προσδοκά ότι τα έσοδα της Sony Pictures θα επανέλθουν στην κανονικότητα, επηρεάζοντας θετικά το σύνολο του ιαπωνικού κολοσσού.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons