Η Sony αναμένει χαμηλότερες απώλειες για το 2014

by George Polyzos • On 04-02-2015 • AT 3:03 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

File photo of Sony Corp's Chief Executive Officer Hirai attends a news conference at the company's headquarters in Tokyo

Η Sony αναμένει ότι για το 2014 θα καταγραφούν χαμηλότερες απώλειες από τις αρχικές προβλέψεις καθώς η εταιρεία «ποντάρει» στην αύξηση των πωλήσεων σε φωτογραφικούς αισθητήρες και κονσόλες PS4.

Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρεία αναμένεται να έχει απώλειες ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2014, δηλαδή χαμηλότερες κατά 26% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Παράλληλα, η εταιρεία αναμένεται να καταγράψει κέρδη για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, ύψους 1,51 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκμεταλλευόμενη τις αυξημένες κατά 6% πωλήσεις.

Στον τομέα Mobile Communications της Sony που περιλαμβάνει τις συσκευές smartphones και tablets η εταιρεία κατέγραψε το τελευταίο τρίμηνο του 2014 κέρδη ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων πουλώντας 12 εκατομμύρια συσκευές, επιτυγχάνοντας ανανέωση και απλοποίηση της γραμμής προϊόντων.

Ενδεικτικά, το τελευταίο τρίμηνο του 2013 η Sony είχε πουλήσει 8,8 εκατομμύρια συσκευές, ενώ το γ’ τρίμηνο του 2014 οι πωλήσεις είχαν φτάσει στις 9,9 εκατομμύρια συσκευές. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το συγκεκριμένο τμήμα θα πραγματοποιήσει περικοπή 1100 πρόσθετων θέσεων εργασίας, έως τον Μάρτιο του 2016, σε μια προσπάθεια ο τομέας να καταστεί κερδοφόρος.

Ο τομέας Game and Network Services της Sony αναμένεται να έχει ετήσια αύξηση των εσόδων για το δ’ τρίμηνο κατά 17% στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως χάρη στις αυξημένες πωλήσεις της κονσόλας PS4 κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Αντίστοιχα, ο τομέας αισθητήρων εικόνας αναμένεται να συνεισφέρει έσοδα 2,42 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυξημένα κατά 38,6%.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons