Η Sony αναμένει απώλειες λόγω smartphones

by George Polyzos • On 18-09-2014 • AT 3:07 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

 

Xperia_C3_Group_Colours_Front

Η Sony ανακοίνωσε ότι προβλέπει μείωση των κερδών της για το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο, κυρίως λόγω των χαμηλών επιδόσεων του τομέα κινητών τηλεφώνων, παρά τη συνολική άνοδο της αγοράς.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sony, Kazuo Hirai, ο τομέας των smartphones παραμένει ένας από τους τρεις βασικούς τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας στον κλάδο των ηλεκτρονικών, παρά τις συνεχείς απώλειες.

Σύμφωνα με το Reuters, η Sony ήταν από τους διεκδικητές της τρίτης θέσης σε πωλήσεις smartphones, πίσω από τις Samsung και Apple, μόλις πριν από λίγα χρόνια. Ωστόσο, η εταιρεία δεν κατάφερε να ακολουθήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης της συνολικής αγοράς.

Η εταιρεία προβλέπει ότι θα διευρυνθούν οι συνολικές απώλειες στα 230 δισεκατομμύρια γιεν (2,15 δισ. δολάρια) μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους στις 31 Μαρτίου, έναντι αρχικής πρόβλεψης απωλειών 50 δισεκατομμυρίων γιεν.

Ειδικότερα για τον τομέα των κινητών τηλεφώνων, η στρατηγική «επίτευξης ανάπτυξης των πωλήσεων» παραμερίζεται και η εταιρεία θα επικεντρωθεί πλέον στη «μείωση των απωλειών» και στη «δημιουργία σταθερών κερδών».

Προφανώς η εταιρεία αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα με τη Samsung: δεν μπορεί να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στις κατηγορίες των entry-levelκαι mid-range συσκευών, όπου σειρά κατασκευαστών (με πρώτους τους κινέζους) κάνουν πραγματική θραύση, προσφέροντας αξιόλογες συσκευές σε πολύ προσιτές τιμές.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, τα στελέχη της Sony φέρονται να παραδέχονται ότι η εταιρεία δεν θα είναι πλέον ένας από τους κύριους παίκτες στην αγορά των smartphones. Αιτία για αυτή την εξέλιξη είναι η αλματώδης ανάπτυξη του ανταγωνισμού από κινέζους κατασκευαστές αλλά και η αδυναμία διείσδυσης στη σημαντική αμερικανική αγορά.

Η ιαπωνική εταιρεία, για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες φέρεται έτοιμη να προχωρήσει σε απολύσεις 1.000 εργαζομένων από το τμήμα κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα, πρόκειται να επικεντρωθεί στον τομέα των high-end συσκευών, αλλά και σε νέες αγορές όπως είναι τα wearables.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons