Η Sony αγοράζει τις πατέντες της OnLive

by Nikos Kaimakamis • On 03-04-2015 • AT 4:37 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

 

OnLive_Controller

H OnLive ανακοινώνει την παύση της λειτουργίας της και η Sony αποφασίζει να εξαγοράσει τις ευρεσιτεχνίες και τα δικαιώματα που κατείχε η cloud gaming υπηρεσία.

Πολλοί είχαν σπεύσει να ονομάσουν την gaming streaming πλατφόρμα της OnLive ως το μέλλον του gaming, αλλά τελικά οι υψηλές προσδοκίες δεν φαίνεται να ευόδωσαν. Η υπηρεσία προσπάθησε να κάνει ένα restart μέσα στο 2014, αλλά δεν το κατάφερε και έτσι αποφασίστηκε η παύση της λειτουργίας της στις 30 Απριλίου.

Η υπηρεσία της OnLive είχε ιδρυθεί το 2009, αλλά αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα. Είχε μάλιστα, αναγκαστεί να απολύσει όλο το προσωπικό της το 2012, ενώ αργότερα προσέλαβε ορισμένους υπαλλήλους, απλώς και μόνο για να συνεχίσει να λειτουργεί. Οι συνδρομητές της υπηρεσίας θα σταματήσουν να χρεώνονται από τις 28 Μαρτίου και έπειτα.

onlive_02

H OnLive εκτιμάται ότι είχε φτάσει να έχει 1,75 εκατομμύρια συνδρομητές το 2012, οι οποίοι πλήρωναν περίπου 10 δολάρια τον μήνα για να έχουν πρόσβαση σε μία λίστα με 250 τίτλους gaming, τους οποίους μπορούσαν να παίζουν online.

Η Sony, από την μεριά της, θα εξαγοράσει διάφορες ιδιοκτησίες της OnLive, με πιο σημαντική κτήση τις 140 περίπου ευρεσιτεχνίες που κατέχει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά και ορισμένες για την παγκόσμια αγορά στο πεδίο του cloud gaming. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony είχε προβεί στην εξαγορά της υπηρεσίας Gaikai το 2012 και αμέσως μετά δημιούργησε την υπηρεσία PlayStation Now, επομένως δεν αποκλείεται να δούμε μία καινούρια υπηρεσία τώρα που εξαγόρασε τις ευρεσιτεχνίες της OnLive.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons