Η Sony α7R II προσεγγίζει και αποκαλύπτει τα… έντομα

by George Polyzos • On 17-11-2015 • AT 1:33 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

Sony-α7rII

Η εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης φωτογραφική μηχανή α7R II, της Sony, «προσεγγίζει» τα έντομα που ξεχειμωνιάζουν στα σπίτια μας και αποκαλύπτει το μεγεθυμένο κόσμο των μικροσκοπικών συγκατοίκων μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο φωτογράφος Mikael Buck έβγαλε μια σειρά από εντυπωσιακές φωτογραφίες macro, εξερευνώντας τον αθέατο κόσμο των πλέον μικροσκοπικών πλασμάτων που ζουν στον πλανήτη – των ασπόνδυλων.

Χρησιμοποιώντας μια φωτογραφική μηχανή α7R II της Sony, σε συνδυασμό με φακό macro 90mm επίσης της Sony και ένα φίλτρο macro, ο φωτογράφος απαθανάτισε, σε πολύ κοντινά, τα θέματά του με απίστευτες λεπτομέρειες και έδωσε μορφή στα πιο κοινά έντομα που υπάρχουν στα σπίτια όλων μας – όπως τις οικιακές αράχνες, τον ονίσκο και την πασχαλίτσα.

Η α7R II διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες υψηλής ανάλυσης και σε συνδυασμό με την υψηλή ευκρίνεια του φακού macro μπορεί να αποδώσει την πολυπλοκότητα και την περίπλοκη φύση των μικροσκοπικών συγκατοίκων μας, αποκαλύπτοντας τη σχεδόν «εξωγήινη» μορφή των εντόμων.

Χάρη στην προηγμένη δυνατότητα μεγέθυνσης του φακού και την ισχυρή απόδοση του αισθητήρα 42,4 Megapixel της φωτογραφικής μηχανής, οι λεπτομέρειες, που θα ήταν κανονικά αθέατες στο ανθρώπινο μάτι, ξαφνικά μας φανερώνονται, λεπτομέρειες όπως τα περίπλοκα φτερά και τα χρυσαφένια σύνθετα μάτια του νευρόπτερου, οι χαρακτηριστικές δαγκάνες της ψαλίδας, το κέλυφος «πανοπλία» του ονίσκου και τα τριχωτά πόδια της θηλυκής οικιακής αράχνης.

Seven Spot Ladybird

Η φωτογραφική μηχανή α7R II προσφέρει τόσο στους χομπίστες, όσο και στους επαγγελματίες φωτογράφους τη δυνατότητα να πλησιάσουν πολύ κοντά στο αντικείμενό τους, διατηρώντας ευκρινή εστίαση.

Διαθέτει τον πρώτο στον κόσμο full-frame αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού και αποδίδει υψηλή ανάλυση, υψηλή ευαισθησία στο φως και υψηλή ταχύτητα απόκρισης της αυτόματης εστίασης, έως και 40% ταχύτερη από την αρχική α7R, χάρη στα 399 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης. Η α7R II μπορεί να βγάζει φωτογραφίες και να γυρίζει βίντεο 4K σε πολλά φορμά, όπως το Super 35mm και το full-frame, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, παγκοσμίως στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Ειδικά κατασκευασμένος για macro φωτογράφηση και πορτρέτα, ο φακός macro 90mm της Sony αποδίδει ένα εντυπωσιακό μείγμα καθαρότητας και εξαιρετικά ομαλού εφέ αποεστίασης φόντου, για απίστευτα ευκρινείς και αναλυτικές εικόνες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons