Η Snapchat σε συζητήσεις με την κινεζική Alibaba

by George Polyzos • On 05-08-2014 • AT 1:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

SnapchatPic

 

Η Snapchat, η startup εταιρεία που δημιούργησε την ομώνυμη εφαρμογή «εξαφανιζόμενων» φωτογραφικών μηνυμάτων, φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες με σειρά επίδοξων επενδυτών.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η κινεζική Alibaba που δραστηριοποιείται στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, που πρόσφατα ξεκίνησε τις διαδικασίες εισαγωγής στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και εκ των βασικών μετόχων της είναι η αμερικανική Yahoo.

Σύμφωνα με το Bloomberg, εάν οι συνομιλίες της Snapchat με τους επίδοξους επενδυτές ευοδωθούν, ενδέχεται η αξία της εταιρείας να ανέλθει στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εφαρμογή Snapchat συνεχίζει να κερδίζει σε δημοτικότητα καθώς αποστέλλονται ημερησίως περί τα 700 εκατομμύρια φωτογραφικά snaps, ενώ πάνω από 500 εκατομμύρια ιστορίες προβάλλονται κάθε μέρα, σύμφωνα με στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Snapchat βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν τον Νοέμβριο του 2013 το Facebook φέρεται να πρότεινε την εξαγορά της startup έναντι του ποσού των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τότε, ο συνιδρυτής της Snapchat, Evan Spiegel, απέρριψε την πρόταση θεωρώντας ότι μέσα στο 2014 η εταιρεία του θα βελτίωνε σημαντικά την αξία της.

Τελικά, λίγο αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2014, το Facebook κατέβαλλε το ποσό των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει την εφαρμογή WhatsApp. Παράλληλα, παρουσίασε και την εφαρμογή Slingshot, η οποία είναι άμεσα ανταγωνιστική προς το Snapchat.

Η Snapchat που ιδρύθηκε το 2011, από τους τότε συμφοιτητές Evan Spiegel και Bobby Murphy, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέχρι σήμερα επενδύσεις ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, προερχόμενα από διάφορους επενδυτικούς ομίλους.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons