Η Sharp κοντά στην εξαγορά του τμήματος υπολογιστών της Toshiba

by George Polyzos • On 06-06-2018 • AT 3:12 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Η Sharp φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες για να οριστικοποιήσει την εξαγορά του τμήματος προσωπικών υπολογιστών της Toshiba, έναντι συνολικού τιμήματος ύψους 45,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η ιαπωνική Sharp – η οποία είναι θυγατρική της ταϊβανέζικης Foxconn – επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να εισαχθεί εκ νέου στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών. Στο ίδιο δημοσίευμα εκτιμάται ότι οι δύο πλευρές προσπαθούν να οριστικοποιήσουν την συμφωνία ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Η πρόθεση επαναφοράς της Sharp (είχε αποσυρθεί το 2010) στην αγορά των PCs είχε επισημανθεί αρχικά από την ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, με την επισήμανση ότι πρόκειται για μία «σπάνια» κίνηση από μία εταιρεία με έδρα την Ιαπωνία, μιας και λόγω του εντονότατου ανταγωνισμού από άλλους Ασιάτες κατασκευαστές οι ιαπωνικές εταιρείες έχουν απομακρυνθεί πλέον από την κατασκευή smartphones, PCs ακόμη και τηλεοράσεων.

Ωστόσο, το Reuters εκτιμά ότι πίσω από την κίνηση της Sharp ουσιαστικά βρίσκεται η Foxconn η οποία επιδιώκει να επεκτείνει περαιτέρω τις κατασκευαστικές της δραστηριότητες. Να υπενθυμίσουμε ότι η Foxconn αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρονικού εξοπλισμού και τον κύριο προμηθευτή της Apple.

Η άλλοτε κραταιά Toshiba έχει ήδη πουλήσει στην κινεζική Hisense Group τον τομέα κατασκευής τηλεοράσεων, ενώ ο τομέας κατασκευής λευκών συσκευών έχει πουληθεί στην επίσης κινεζική Midea Group. Αιτία όλων αυτών των εξαγορών ήταν η ανάγκη εξεύρεσης ρευστού για να καλυφτούν τα «κενά» από την χρεωκοπία της αμερικανικής πυρηνικής μονάδας της Westinghouse (θυγατρική της Toshiba).

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons