Η Samsung θέλει να βάλει οθόνες 4Κ στα smartphones

by Nikos Kaimakamis • On 03-03-2016 • AT 12:41 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

GearVR_Hero_Gold

Ένα βήμα ακόμα προς την επικράτηση του VR κάνει η Samsung με την τοποθέτηση οθονών 4Κ στα smartphones.

Τα smartphones είναι το βασικό εργαλείο που δίνει τις εικόνες που προβάλλονται σε ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας και η Samsung ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα αυτό με το Samsung Gear VR. H κορεάτικη εταιρεία έχει την πεποίθηση ότι οι εικόνες που πρέπει να προβάλλονται μέσα από ένα τέτοιο κράνος οφείλουν να είναι καλύτερες σε ποιότητα, επομένως η τοποθέτηση οθονών ικανών να δείχνουν εικόνες σε ανάλυση 4Κ αποτελεί για τη Samsung μονόδρομο.

Αυτή τη στιγμή, οι περισσότεροι κατασκευαστές βασίζονται στην ανάλυση QHD, ή αλλιώς 2Κ, για τις οθόνες τους, ενώ η Samsung πιστεύει ότι η ανάλυση 4Κ θα αλλάξει κατά πολύ προς το καλύτερο την ποιότητα της εικόνας, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να απολαύσουν τη διαφορά μπροστά στα μάτια τους. Σύμφωνα με το Sammobile, πάντως, η Samsung δεν είναι ακόμα έτοιμη να κάνει το βήμα προς το 4Κ, αλλά είναι διατεθειμένη να το πράξει μόλις οι συνθήκες είναι καλές και επιτρέπουν τη μετάβαση του κόσμου των smartphones σε αυτό.

Το σίγουρο είναι ότι η τοποθέτηση οθόνης 4Κ σε ένα smartphone θα αυξήσει το κόστος κτήσης του, κάτι που αποτελεί εμπόδιο για μια εταιρεία όπως η Samsung που θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons