Η Samsung τερματίζει την παραγωγή τηλεοράσεων plasma

by George Polyzos • On 04-07-2014 • AT 1:50 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

Samsung-3D-Plasma-TV

 

Η Samsung ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα έχει τερματίσει την παραγωγή πάνελ τεχνολογίας plasma, ακολουθώντας τα βήματα της ιαπωνικής Panasonic.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η εταιρεία θα προχωρήσει στην παραπάνω κίνηση λόγω της μειωμένης ζήτησης για τηλεοράσεις της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Παράλληλα, με δήλωση στο CNET, η κορεατική εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι θα επικεντρωθεί πλέον στις τηλεοράσεις Ultra HD και Curved.

Αναλυτές της αγοράς θεωρούν ότι η κίνηση ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο του γεγονότος ότι είναι ανέφικτο να κατασκευαστεί ένα προσιτό οικονομικά πάνελ plasma, ανάλυσης 4K. Επιπλέον, δεν έχει ξεκαθαριστεί το χρονικό διάστημα, μετά τη διακοπή της παραγωγής, που τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα τηλεοράσεων τεχνολογίας plasma θα παραμείνουν διαθέσιμα στις αγορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Panasonic είχε προχωρήσει σε ανάλογη ενέργεια ήδη από τον προηγούμενο χρόνο, ενώ στελέχη της Samsung ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο εξέφραζαν την άποψη ότι η τεχνολογία plasma δεν θα είχε μέλλον μετά το 2014, προδιαγράφοντας με τον τρόπο αυτό τις εξελίξεις.

Δημοσιεύματα από την Ασία θέλουν και την LG Electronics να αναστέλλει και την δική της παραγωγή πάνελ plasma, στο κοντινό μέλλον. Μάλιστα, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η LG έχει ήδη μετατρέψει μία από της γραμμές παραγωγής της για την κατασκευή ηλιακών μπαταριών.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons