Η Samsung συνεχίζει να καταγράφει πτώση κερδών

by George Polyzos • On 30-10-2014 • AT 1:23 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

samsung_s5

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του έτους, στο οποίο φαίνεται ότι ο έντονος ανταγωνισμός συνεχίζει να προκαλεί μεγάλη πτώση κερδών.

Ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου η ίδια η Samsung προέβλεπε ότι τα οικονομικά της αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο δεν θα ήταν ικανοποιητικά και τελικά αυτές οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, η κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα κατά 49% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (7,8 δισ. δολάρια) και αρκετά χαμηλότερα από το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο (5,9 δισ. δολάρια). Επίσης, η εταιρεία είχε πωλήσεις ύψους 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το γ’ τρίμηνο, έναντι 49,7 δισ. του β’ τριμήνου και 56,1 δισ. του ίδιου διαστήματος πέρυσι.

Ενδεικτικό είναι ότι το τμήμα φορητών συσκευών της Samsung είχε έσοδα ύψους 22,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, έναντι εσόδων 33,87 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Το τμήμα επεξεργαστών της Samsung ωστόσο κατάφερε να αυξήσει κατά 1% τα έσοδα από πωλήσεις στο τρίμηνο, στα 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ και το τμήμα μνημών είχε έσοδα ύψους 7,53 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τη Samsung παρά την ελαφρά αύξηση στις παραδόσεις συσκευών κινητών τηλεφώνων, τα έσοδα του τμήματος μειώθηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου λόγω «του αδύναμου μίγματος προϊόντων και της μείωσης των πωλήσεων».

Η εταιρεία ερευνών IDC θεωρεί ότι η Samsung διατηρεί την πρώτη θέση στην αγορά smartphones και για το γ’ τρίμηνο με μερίδιο της τάξης του 78,1%, μειωμένο σημαντικά από το μερίδιο του 85% που κατείχε την ίδια περίοδο πέρυσι.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons