Η Samsung συνεργάζεται με την IBM για τον κβαντικό υπολογιστή

by Nikos Kaimakamis • On 08-01-2018 • AT 11:22 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

H IBM έχει δηλώσει με κάθε τρόπο το ενδιαφέρον της για τη δημιουργία του κβαντικού υπολογιστή, ενώ η Samsung γίνεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή. 

Τα συστήματα κβαντικών υπολογιστών IBM Q είναι εκείνα που θα αναλάβουν να φέρουν το quantum computing σε εμπορική εφαρμογή, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η χρήση τους σε επιχειρήσεις. Η Samsung έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Sammobile, προκειμένου να είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που θα εκμεταλλευτούν την πλατφόρμα αυτή.

Στο ίδιο δίκτυο IBM Q συμπεριλαμβάνονται και άλλες εταιρείες όπως οι JPMorgan Chase, Diamler AG, Barclays και Honda. Η ΙΒΜ θα συνεργάζεται απευθείας με όλες αυτές τις εταιρείες πάνω στην ανάπτυξη του κβαντικού υπολογιστή.

Η Samsung αναμένεται να κάνει χρήση της τεχνολογίας των κβαντικών υπολογιστών προκειμένου να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επηρεάσουν την αγορά μικροεπεξεργαστών και μικροηλεκτρονικής, ενώ παράλληλα ενδιαφέρεται να ισχυροποιήσει την εικόνα της ως ένας κυρίαρχος παίκτης της αγοράς μικροεπεξεργαστών. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι σε αυτό το πλαίσιο είναι λογικό να θέλει η Samsung να είναι στην αιχμή της τεχνολογίας των κβαντικών υπολογιστών, μέσα από την ενασχόλησή της με τους κβαντικούς υπολογιστές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top