Η Samsung σχεδιάζει την κυκλοφορία Windows Phone συσκευών

by George Polyzos • On 12-01-2015 • AT 2:44 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung-Galaxy

Δημοσιεύματα στην Κορέα αναφέρουν ότι η Samsung «δοκιμάζει την σταθερότητα των Windows Phone 8.1» ώστε να προχωρήσει στην παρουσίαση οικονομικών συσκευών με το λειτουργικό της Microsoft, εντός του 2015.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Korea Times, που επικαλείται δηλώσεις στελέχους της Samsung το οποίο ωστόσο δεν κατονομάζει, η εταιρεία εφαρμόζει ήδη ένα πιλοτικό πρόγραμμα που σχετίζεται με τη διερεύνηση της σταθερότητας του λειτουργικού συστήματος της αμερικανικής εταιρείας, με απώτερο στόχο την υιοθέτησή του σε μελλοντικές συσκευές.

Η τελευταία συσκευή της Samsungμε λειτουργικό Windowsήταν το ATIV SE το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο και διανεμήθηκε αποκλειστικά από το αμερικανικό δίκτυο της Verizon.

Ακολούθησε τον περασμένο Οκτώβριο η αγωγή της Microsoft εναντίον της Samsung για τόκους 6,9 εκατομμυρίων δολαρίων, από την καθυστερημένη καταβολή από την κορεατική εταιρεία του ποσού του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για δικαιώματα χρήσης ευρεσιτεχνιών.

Το «ανώνυμο» στέλεχος της Samsung υποστήριξε στις δηλώσεις του ότι η χρήση του λογισμικού της Microsoft θα μπορούσε να γίνει εάν οι δύο πλευρές καταλήξουν σε μία συμβιβαστική συμφωνία. Εάν αυτό συμβεί σχετικά σύντομα η πιθανότερη ημερομηνία παρουσίασης ενός Samsung Windows Phone θα μπορούσε να είναι το γ’ τρίμηνο του έτους.

Βέβαια σε αυτή την περίπτωση πιο πιθανό θα πρέπει να θεωρείται να δούμε μία συσκευή Samsung με το νέο λειτουργικό Windows 10 της Microsoft. Άγνωστο παραμένει εάν η Samsung ακολουθήσει το παράδειγμα της HTC ή αν θα δημιουργήσει μία εντελώς νέα σειρά συσκευών. Σε κάθε περίπτωση η επικέντρωση της κορεατικής εταιρείας φαίνεται να εντοπίζεται στις «φθηνές» συσκευές.

Εάν όλα τα παραπάνω σενάρια γίνουν πραγματικότητα θα σημαίνει ότι η Samsung συνεχίζει την ευρύτερη στρατηγική της να απεμπλακεί σταδιακά από το Android της Google, έστω και αν αυτό γίνεται χωρίς το Tizen OS, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons