Η Samsung σχεδιάζει οθόνη 4K Super AMOLED 5,9 ιντσών

by George Polyzos • On 07-11-2014 • AT 3:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Galaxy Note 4_2

Η Samsung φέρεται να σχεδιάζει μία νέα οθόνη Ultra HD η οποία πρόκειται να εφοδιάσει το επόμενο μοντέλο της σειράς συσκευών Galaxy Note της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Phone Arena, η νέα οθόνη της Samsung θα έχει διαγώνιο 5,9 ιντσών, θα είναι τεχνολογίας Ultra HD Super AMOLED με περισσότερα από 700 ppi (pixels ανα ίντσα). Η ανάλυσή της θα φτάνει τα 3.840 x 2.160 pixels.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Samsung θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή της εν λόγω οθόνης από τον ερχόμενο Αύγουστο, οπότε εξάγεται το συμπέρασμα ότι θα μπορούσε να αποτελέσει την οθόνη ενός επερχόμενου μοντέλου Note, τα οποία «παραδοσιακά» λανσάρονται στις αρχές του φθινοπώρου.

Συγκριτικά, αξίζει να αναφερθεί ότι το σημερινό Galaxy Note 4 διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5,7 ιντσών, Quad HD Super AMOLED με ανάλυση 2.560 x 1.440 pixels.

Το παραπάνω δημοσίευμα κατά κάποιο τρόπο «επιβεβαιώνεται» από το CΝΕΤ το οποίο σε δική του αναφορά ανακαλεί δήλωση αναλυτή της Samsung, από τον Νοέμβριο του 2013, ότι η εταιρεία αναπτύσσει οθόνες Ultra HD, ανάλυσης 3.840 x2.160 pixels, οι οποίες θα κάνουν την εμφάνισή τους εντός του 2015.

Ωστόσο, το CNET εκφράζει και έναν προβληματισμό στο κατά πόσο οθόνες τόσο υψηλής ανάλυσης θα μπορούσαν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Μάλιστα, γίνεται λόγος για δήλωση ειδικών που αναφέρουν ότι σε απόσταση 12 ιντσών (περίπου 30,5 εκατοστά), ένα απολύτως υγιές μάτι μπορεί να δει έως και 466 pixels ανά ίντσα…

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons