Η Samsung σε αναζήτηση κεφαλαίων για επενδύσεις

by George Polyzos • On 27-11-2014 • AT 12:26 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

samsung_s5

Η Samsung ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πουλήσει μερίδιά της στις Samsung Techwin και Samsung General Chemicals, ώστε με τα χρήματα που θα εξοικονομήσει να κάνει νέες επενδύσεις.

Οι δύο παραπάνω εταιρείες είναι θυγατρικές της Samsung Group, με τη Samsung Techwin να δραστηριοποιείται στο χώρο των αμυντικών συστημάτων και τη Samsung General Chemicals να δραστηριοποιείται στην παραγωγή χημικών.

Τα μερίδια της Samsung στις δύο εταιρείες θα μεταβιβαστούν στην εταιρεία Hanhwa, όπως επίσης και ένα μέρος των μετοχών στις επίσης θυγατρικές Samsung Thales (ηλεκτρονικά για οπλικά συστήματα) και Samsung Total Petrochemicals (χημικά από την επεξεργασία πετρελαιοειδών).

Συνολικά, με τον τρόπο αυτό ο όμιλος της Samsung υπολογίζει να εξοικονομήσει περί τα 1,72 δισεκατομμύρια δολάρια, έως το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου. Όπως σημειώνει το Reuters το συγκεκριμένο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την αναδιοργάνωση των Samsung Group και Samsung Electronics, ενώ ένα μέρος θα διατεθεί για την αποπληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με το TechCrunch, η Samsung Electronics ενδέχεται να χρησιμοποιήσει μέρος των παραπάνω κεφαλαίων για την αναδόμηση του portfolio των συσκευών που διαθέτει στην κινεζική αγορά, ώστε να επανέλθει σε πορεία κερδοφορίας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Samsung αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην κινεζική αγορά smartphones με την πληθώρα των τοπικών κατασκευαστών να προσφέρουν ανταγωνιστικές συσκευές σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, «κόβοντας» μερίδια αγοράς και φυσικά έσοδα από την κορεατική εταιρεία. Για το γ’ τρίμηνο του έτους η Samsung ανακοίνωσε ετήσια πτώση κερδών κατά 49%, στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons