Η Samsung προβλέπει πτώση κερδών για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο

by George Polyzos • On 07-07-2015 • AT 12:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

GALAXY S6 EDGE_Black Dynamic

Η Samsung ανακοίνωσε τις προβλέψεις της για το β’ οικονομικό τρίμηνο του έτους σύμφωνα με τις οποίες τα κέρδη της εταιρείας θα είναι μειωμένα κατά 4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

Πιο συγκεκριμένα, η Samsung προβλέπει ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν στα 6,12 δισεκατομμύρια δολάρια για το β’ τρίμηνο του 2015, έναντι κερδών 6,26 δισεκατομμυρίων δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Εάν η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί θα είναι το έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο με πτώση κερδών.

Όταν η Apple λανσάρισε τα iPhone 6 και 6 Plus η Samsung βρέθηκε πρόσκαιρα στη δεύτερη θέση της λίστας με τα μερίδια αγοράς των κατασκευαστών smartphones. Σε αυτό το κλίμα, το λανσάρισμα των Galaxy S6 και S6 edge δημιούργησε την ελπίδα ότι η Samsung θα είχε πλέον τα κατάλληλα όπλα για να αντεπιτεθεί.

Ωστόσο, αν και τα Galaxy S6 και S6 edge αποτελούν τις καλύτερες συσκευές που έχει σχεδιάσει η κορεατική εταιρεία, οι επιδόσεις τους σε επίπεδο πωλήσεων δεν φαίνεται να έχουν ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες. Ίσως για αυτό το λόγο έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και φήμες που θέλουν το Note 5 να λανσάρεται νωρίτερα από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί, ώστε να υπάρχει μία ακόμη απάντηση στην Apple.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Samsung δεν κατάφερε να προβλέψει την θετική απήχηση που θα είχε στο καταναλωτικό κοινό το Galaxy S6 edge, με αποτέλεσμα να υπάρχει ισχυρή ζήτηση αλλά όχι επαρκές απόθεμα για να καλυφθεί. Αντίθετα, υπάρχει μεγάλο απόθεμα από συσκευές S6 που όμως έχει να ανταγωνιστεί το iPhone 6 που συνεχίζει να βρίσκει θετική ανταπόκριση από το κοινό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons