Η Samsung προγραμματίζει επενδύσεις και λιγότερα smartphones

by George Polyzos • On 18-11-2014 • AT 5:16 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Samsung-Galaxy-S6

Η Samsung σκοπεύει να συνεχίσει τις επενδύσεις στους τομείς του mobile healthcare και του B2B, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για τομείς όπου θα υπάρξει συνεχής ανάπτυξη.

Αυτά αποκαλύφθηκαν από εταιρική αναφορά του γ’ τριμήνου προς τις κορεατικές χρηματιστηριακές αρχές. Στην ίδια αναφορά εκφράζονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τομείς πληροφορικής και φορητών συσκευών, λόγω των χαμηλών τιμών του ανταγωνισμού.

Πρόσφατα, η εταιρεία έχασε τα πρωτεία στην τεράστια κινεζική αγορά από την τοπική Xiaomi, οπότε πάρθηκε η απόφαση της «απάντησης» με νέες ανταγωνιστικές τιμές και καινοτόμα προϊόντα, ώστε να επανέλθει στην οδό της ανάπτυξης. Όπως σημειώνει το ZDnet, η Samsung στοχεύει στην ανάκαμψη μέσω της επικέντρωσης σε «στρατηγικά προϊόντα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κορεατική εταιρεία έχει ήδη σχηματίσει συμμαχία με 24 άλλες εταιρείες, όπως η Nike και η αμερικανική Aetna, ενώ έχει ανακοινωθεί και η  Digital Health Platform η οποία προσφέρει «προπονητικές» οδηγίες στους χρήστες μέσω της συλλογής και ανάλυσης δεδομένων σχετικά με την υγεία τους.

Στην ίδια αναφορά γίνεται λόγος και για τον σχεδιασμό λανσαρίσματος ενός νέου smartphone με μεγαλύτερη οθόνη από τις 5,5 ίντσες του Galaxy Note 4. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, η Samsung σκοπεύει να περικόψει σε ποσοστό 25%-30% τον αριθμό των μοντέλων που θα παραχθούν την επόμενη χρονιά, κάτι που σημαίνει ότι οι διάφορες σειρές συσκευών της Samsung (Galaxy, Core, Round, Edge κλπ) θα έχουν σαφώς λιγότερα μέλη.

Τέλος, η κορεατική εταιρεία πρόκειται να αυξήσει τη χρήση κοινών υπό-συστημάτων σε περισσότερες συσκευές, ειδικά στις κατηγορίες των mid-end και low-end μοντέλων, ώστε να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons