Η Samsung πούλησε λιγότερα Galaxy S5 απ’ ότι S4

by George Polyzos • On 24-11-2014 • AT 3:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

galaxy-s5-white

Η τελευταία ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S5, φέρεται να περιορίζεται σε «χαμηλές πτήσεις» σε ότι αφορά τις επιδόσεις του σε πωλήσεις.

Αυτό υποστηρίζει η Wall Street Journal, η οποία σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι το Galaxy S5 έχει πουλήσει κατά τους τρεις πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του 12 εκατομμύρια τεμάχια, δηλαδή σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια λιγότερες συσκευές σε σχέση με τις αντίστοιχες πωλήσεις του Galaxy S4.

Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι οι επιδόσεις του S5 είναι 40% χαμηλότερα από τις αρχικές προβλέψεις της κορεατικής εταιρείας. «Αχίλλειος φτέρνα» για τη Samsung αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η κινεζική αγορά με τις εκεί πωλήσεις να έχουν πέσει κατά 50%. Αντίθετα, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι και η μεγαλύτερη αγορά για τη Samsung.

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal κάνει λόγο για «υπερεκτίμηση» από την πλευρά της Samsungτου αποθέματος συσκευών που θα της ήταν απαραίτητο, γεγονός που την οδήγησε σε αύξηση της παραγωγής του S5 κατά 20%. Αποτέλεσμα ήταν η αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης ώστε να πουληθούν οι συσκευές που παρέμεναν στις αποθήκες. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επανακαθορίσει ριζικά το portfolio των συσκευών της.

Φυσικά από το δημοσίευμα δεν λείπουν και οι φήμες περί αλλαγών σε μια σειρά από διευθυντικές θέσεις, που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων για τη Samsung και την επαναφορά της εταιρείας σε πορεία αύξησης των κερδών.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons