Η Samsung πούλησε 100 χιλ. Tizen phones σε ένα μήνα

by George Polyzos • On 17-02-2015 • AT 2:33 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

samsung-z1

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις η Samsung λανσάρισε στην Ινδία το Z1, το πρώτο της Tizen smartphone, το οποίο έφτασε τις 100.000 πωλήσεις κατά τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του.

Πιο συγκεκριμένα, η συσκευή της Samsung λανσαρίστηκε στα μέσα Ιανουαρίου και μέχρι τα τέλη του μήνα είχε φτάσει τις 50.000 πωλήσεις. Στα μέσα Φεβρουαρίου και συμπληρώνοντας ένα μήνα κυκλοφορίας το Z1 έφτασε τις 100.000 πωλήσεις. Τα εν λόγω στοιχεία αφορούν την αγορά της Ινδίας.

Αντίστοιχα, στις 3 Φεβρουαρίου το Z1 κυκλοφόρησε και στο γειτονικό Μπαγκλαντές όπου οι πωλήσεις του έχουν φτάσει στις 20.000 συσκευές. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Korea, εκτιμάται ότι το smartphone της Samsung αποτέλεσε το 1% των συνολικών πωλήσεων στις δύο συγκεκριμένες αγορές.

Αν και τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι «εντυπωσιακά» θα πρέπει να σημειωθεί ότι αφορούν μία συσκευή που «φοράει» ένα εντελώς καινούργιο λειτουργικό σύστημα που έρχεται να ανταγωνιστεί το Android, με την πληθώρα των οικονομικών συσκευών και τον τεράστιο όγκο συνοδευτικών εφαρμογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις συγκεκριμένες αγορές θραύση κάνουν οι οικονομικές συσκευές που προέρχονται από ντόπιους κατασκευαστές. Το Tizen phone πωλείται έναντι του ποσού των 90 δολαρίων (περίπου) οπότε καθίσταται σαφές ότι είναι στρατηγική επιλογή της Samsung να διεισδύσει δυναμικά στις ανερχόμενες αγορές με εξαιρετικά οικονομικές συσκευές.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Z1 διαθέτει οθόνη διαγωνίου 4 ιντσών με ανάλυση 480 x 800 pixels, υποστήριξη δύο καρτών SIM, κύρια κάμερα ανάλυσης 3 Megapixel, διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1,2 GHz, μνήμη RAM μεγέθους 768 MB και αποθηκευτικό χώρο μεγέθους 4 GB με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης μέσω χρήσης καρτών μνήμης.

Διάφορα δημοσιεύματα θέλουν τη Samsung να επιθυμεί την προώθηση του Z1 σε περισσότερες ασιατικές αγορές, ενώ φαίνεται μάλλον απίθανό το συγκεκριμένο Tizen phone να κάνει την εμφάνισή του στις αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons