Η Samsung παραμένει κορυφαία κατασκευάστρια smartphones

by George Polyzos • On 28-09-2015 • AT 2:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung-GALAXY-S-III_S-Beam_Document-sharing

Περίπου ένα στα πέντε smartphones που πουλήθηκαν κατά το β’ τρίμηνο του 2015 κατασκευάστηκε από την κορεατική Samsung, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Counterpoint.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλλεξε η εταιρεία η Samsung κατασκεύασε το 21% των smartphones που παραδόθηκαν στους μεταπωλητές το επίμαχο τρίμηνο. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Apple με μερίδιο 14% και ακολούθησαν η Huawei με 9%, η Xiaomi με 5%, η ZTE με 5%, η LG Electronics με 4% και η TCL/Alcatel με 3%.

Η Samsung κυριάρχησε στις αγορές της Ασίας, της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ενώ η Apple βρέθηκε στην πρώτη θέση στην αγοράς της Βόρειας Αμερικής.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Counterpoint, τρία στα τέσσερα κινητά τηλέφωνα που παραδόθηκαν κατά το β’ τρίμηνο ήταν smartphones, ενώ η Apple έχει τα περισσότερα έσοδα από πωλήσεις smartphones απ’ ότι έχουν όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές μαζί, εκτός της Samsung φυσικά.

Επίσης, σημαντικό ήταν το στοιχείο της έρευνας που δείχνει ότι ένα στα δύο smartphones που παραδόθηκαν ήταν της κατηγορίας LTE, ενώ σε Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα κατευθύνθηκαν τα 2/3 των συνολικών παραδόσεων LTE smartphones.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons