Η Samsung λανσάρει τη νέα NX1

by George Polyzos • On 15-09-2014 • AT 1:28 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

NX1 with 16-50MM_001_1

Λίγο πριν το άνοιγμα της έκθεσης Photokina 2014, η Samsung ανακοίνωσε τη νέα της ναυαρχίδα στον τομέα των ψηφιακών φωτογραφικών καμερών, την NX1 Smart Camera.

Πρόκειται για ένα mirrorless μοντέλο εναλλάξιμων φακών, το οποίο είναι σε θέση να πραγματοποιεί λήψεις βίντεο μέχρι και σε ανάλυση 4K. Ενσωματώνει αισθητήρα APS-C CMOS οπίσθιου φωτισμού ανάλυσης 28,2 Megapixel σε συνδυασμό με επεξεργαστή εικόνας DRIMe V Image, ενώ θα ζυγίζει 550 γραμμάρια και θα διαθέτει ενσωματωμένο flash και ηλεκτρονικό OLED viewfinder.

Στην NX1 έχει ενσωματωθεί επίσης ένα νέο σύστημα αυτόματης εστίασης με 205 σημεία εντοπισμού. Όπως συμβαίνει και με την NX30, το mid-range μοντέλο της Samsung, η ΝΧ1 υποστηρίζει τις τεχνολογίες WiFi και NFC, διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης σε κοντινές αποστάσεις μέσω Bluetooth 3.0 ενώ διαθέτει οθόνη Super AMOLED διαγωνίου 3 ιντσών.

NX1 with 50-150MM_2

Η εν λόγω οθόνη μπορεί να περιστραφεί ώστε να διευκολύνει τον φωτογράφο να συνθέσει ένα κάδρο ακόμη και όταν βρίσκεται σε άβολη στάση. Επίσης, δανειζόμενη ένα στοιχείο από την κατηγορία των DSLR μοντέλων, η Samsung έχει τοποθετήσει στην NX1 μία LCD οθόνη στην κορυφή του σώματος, απ’ όπου θα δίνονται γρήγορες πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις, όπως το διάφραγμα, την ταχύτητα του κλείστρου, το ISO και την ισορροπία λευκού.

Παράλληλα, η Samsung ανακοίνωσε και ένα νέο φακό 50-150 mm με διάφραγμα  f/2.8 και σύστημα οπτικής σταθεροποίησης τεσσάρων αξόνων. Άγνωστο παραμένει εάν η κορεατική εταιρεία θα προχωρήσει σε αναβάθμιση του firmware προηγούμενων μηχανών ώστε να υποστηρίζουν το νέο φακό.

Η NX1 αναμένεται να είναι διαθέσιμη από τα μέσα Οκτωβρίου, με την τιμή για τις Ηνωμένες Πολιτείες (μόνο το σώμα) να ανέρχεται στα 1.499 δολάρια. Αντίστοιχα, ο νέος φακός θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα και θα κοστίζει 1.599 δολάρια. Το NX1 Bundle, το οποίο θα περιλαμβάνει πρόσθετη μπαταρία, φορτιστή και έναν φακό 16-50mm S Lens, θα κοστίζει 2.799 δολάρια. Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τιμές και διαθεσιμότητα που θα ισχύσουν για την ευρωπαϊκή αγορά.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons