Η Samsung κάνει τα φορτηγά… διαφανή

by Nikos Kaimakamis • On 22-06-2015 • AT 12:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

samsung safety truck

Έναν ευφάνταστο τρόπο έχει βρει η Samsung προκειμένου να αυξηθεί η οδική ασφάλεια σε πραγματικές συνθήκες, κάνοντας τα μεγάλα οχήματα… διαφανή. 

Βασιζόμενη στο Transpaentius concept του ρωσικού σχεδιαστικού οίκου Art Lebedev, η Samsung πειραματίζεται με την τοποθέτηση μίας κάμερας στο μπροστινό μέρος ενός μεγάλου οχήματος, όπως είναι ένα φορτηγό ή ένα λεωφορείο και την αντίστοιχη προβολή της εικόνας στο πίσω μέρος, έτσι ώστε το όχημα που ακολουθεί να βλέπει ό,τι βλέπει και ο οδηγός του φορτηγού. Η πίσω οθόνη είναι στην ουσία ένα video wall το οποίο έχει προκύψει από την συνένωση τεσσάρων επιμέρους οθονών που κατασκευάζει η ίδια η Samsung.

Η Samsung ονομάζει το δοκιμαστικό της όχημα ως Safety Truck, το κόστος του οποίου αυξάνεται όχι τόσο από την τοποθέτηση της κάμερας, αλλά από την διάταξη προβολής της εικόνας. Το σύστημα της Samsung, σύμφωνα με το Verge, θα μπορούσε να συνδυαστεί με την τεχνολογία Vehicle-to-Vehicle Communication που θα αρχίσουν να τοποθετούνται στα οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από το επόμενο έτος και θα μπορούν να δημιουργούν κανάλια επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων που κινούνται σε έναν κοινό γεωγραφικό χώρο.

Τα μεγάλα οχήματα αποτελούν πηγή κινδύνου στο δρόμο, ειδικά στις περιπτώσεις όπου οι ταχύτητες είναι υψηλές, επομένως η λογική του Samsung Safety Truck μπορεί να αποβεί σωτήρια. Μένει να το δούμε και στην πράξη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons