Η Samsung ίσως απαρνηθεί τον σαρωτή ίριδας στο Galaxy S10

by George Polyzos • On 25-06-2018 • AT 2:42 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Τα Galaxy S10 και S10 Plus, οι επόμενες ναυαρχίδες της Samsung, αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στις αρχές του 2019, αυτό φυσικά δεν εμποδίζει τις διαρροές για τον εξοπλισμό που οι συσκευές θα φέρουν.

Όπως αποκαλύπτει η κορεατική εφημερίδα The Bell, η Samsung πρόκειται να απαρνηθεί τον σαρωτή ίριδας στις κορυφαίες συσκευές της επενδύοντας σε «νέες» λύσεις όπως η αναγνώριση προσώπου αλλά και ένας σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος που θα βρίσκεται τοποθετημένος κάτω από την επιφάνεια της οθόνης.

Οι πηγές της κορεατικής εφημερίδας θεωρούν βέβαιο ότι το επερχόμενο Note 9 θα είναι το τελευταίο μοντέλο της Samsung που θα ενσωματώνει τεχνολογία σάρωσης της ίριδας του ματιού. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι η συγκεκριμένη λύση δεν ήταν από τις αγαπημένες του καταναλωτικού κοινού. Αντίθετα, λύσεις όπως η αναγνώριση προσώπου και η παλιά, καλή σάρωση δακτυλικού αποτυπώματος θεωρούνται οι δημοφιλέστερες.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η απάλειψη του σαρωτή ίριδας θα επιτρέψει στην κορεατική εταιρεία να εξοικονομήσει χρήματα που θα μπορούσε να επενδύσει σε μία νέα τεχνολογία τρισδιάστατης αναγνώρισης προσώπου. Ήδη υπάρχουν διαρροές ότι η Samsung συνεργάζεται με ισραηλινή εταιρεία, με την εύγλωττη ονομασία Mantis Vision, για την ανάπτυξη σχετικών λύσεων.

Εναλλακτικά σε αυτή τη λύση τα Galaxy S10 και S10 Plus αναμένεται να διαθέτουν αυτό που συζητιέται πολύ το τελευταίο διάστημα: τον σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος «μέσα» στο πάνελ της οθόνης. Ήδη ορισμένοι κατασκευαστές έχουν υιοθετήσει ανάλογες λύσεις άρα δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο ότι η Samsung ετοιμάζει κάτι ανάλογο.

Ένα «προχωρημένο» σενάριο του δημοσιεύματος θέλει τον συγκεκριμένο σαρωτή να είναι επίσης αισθητήρας για την μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παλμών. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα πρέπει να θεωρείται απίθανο αφού κάτι τέτοιο θα απαιτούσε μεγάλο χρόνο ανάπτυξης κάτι που δεν φαίνεται να έχει συμβεί.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons