Η Samsung φέρνει την force touch στο επόμενο smartwatch της

by George Polyzos • On 04-12-2018 • AT 12:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Samsung είναι από τις εταιρείες που πρόκειται να φέρει την τεχνολογία in-display σάρωσης δακτυλικού αποτυπώματος στις μελλοντικές της συσκευές.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η κορεατική εταιρεία έχει την ιδέα να φέρει μία παρεμφερή τεχνολογία και στον τομέα των «έξυπνων» ρολογιών της. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Patently Mobile η οποία εντόπισε μία αίτηση ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε από την Samsung στο αμερικανικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών μέσα στο 2018.

Μία εικόνα στην σχετική αίτηση ευρεσιτεχνίας αποκαλύπτει μία συσκευή Galaxy με σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος στο πίσω μέρος της οθόνης. Ο αισθητήρας θα είναι σε θέση να «διαβάζει» συγκεκριμένα επίπεδα πίεσης που ασκούνται από το δάκτυλο του χρήστη ενώ η τεχνολογία στο έγγραφο περιγράφεται ως «force touch».

Μάλιστα, υπάρχει η σημείωση ότι η αναγνώριση μέσω της τεχνολογίας force touch θα περιορίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης, ενώ αναφέρεται ότι σταδιακά η συγκεκριμένη τεχνολογία που περιγράφεται στην αίτηση ευρεσιτεχνίας θα αποτελέσει μέρος διαφόρων συσκευών, όπως πάνελ οθονών, αισθητήρες επαφής και ηλεκτρονικές πένες.

Προφανώς η ύπαρξη μίας ευρεσιτεχνίας δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά η συγκεκριμένη τεχνολογία θα βρει εμπορική εφαρμογή. Ωστόσο, προκαλεί το ενδιαφέρον ότι η Samsung θεωρεί ότι η τεχνολογία force touch θα μπορούσε να βρει πεδίο εφαρμογής σε μία ποικιλία συσκευών και να μην περιοριστεί στον τομέα των smartphones.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons