Η Samsung έχει συγκάτοικο στην κορυφή… και είναι η Apple

by George Polyzos • On 30-01-2015 • AT 4:11 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

smartphone-in-hand

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Strategy Analytics, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2014, Apple και Samsung συγκατοικούν στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων κατασκευαστών smartphones.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ερευνών αναφέρει ότι οι παραδόσεις «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων αυξήθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα κατά 31% φθάνοντας τις 380,1 εκατομμύρια συσκευές, έναντι 290,2 εκατομμυρίων συσκευών το τελευταίο τρίμηνο του 2013.

Συνολικά, σε όλη τη διάρκεια του 2014 παραδόθηκαν από τους κατασκευαστές 1,3 δισεκατομμύρια smartphones, με τις αναπτυσσόμενες αγορές να οδηγούν την κούρσα (Κίνα, Ινδία και οι χώρες της Αφρικής).

Η Apple παρέδωσε 74,5 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως για το δ’ τρίμηνο του 2014, αυξάνοντας το μερίδιό της κατά 18% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Όπως αναφέρει η Strategy Analytics τα iPhone 6 και 6 Plus αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δημοφιλή στις αγορές της Κίνας, της Ευρώπης και φυσικά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι επιδόσεις της αμερικανικής εταιρείας είχαν σαν αποτέλεσμα να βρεθεί συγκάτοικος της Samsung στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων κατασκευαστών smartphones για πρώτη φορά από το δ’ τρίμηνο του 2011.

Από την πλευρά της η κορεατική εταιρεία κατέγραψε επίσης παραδόσεις 74,5 εκατομμυρίων smartphones κατέχοντας πλέον μερίδιο της τάξης του 20%, κάνοντας «βουτιά» 30% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2013. Η Samsung πέρα από τον έντονο ανταγωνισμό με την Apple στα high-end στρώματα της αγοράς έχει να αντιμετωπίσει τις κινεζικές Huawei και Xiaomi στη μεσαία κατηγορία συσκευών και μια πληθώρα άλλων κατασκευαστών στην entry-level κατηγορία.

Παρόλα αυτά η Samsung, έστω και πληγωμένη, διατήρησε την πρωτοκαθεδρία το 2014 (συνολικά) με μερίδιο 24,7% και παραδόσεις συνολικά 317,2 εκατομμυρίων συσκευών smartphones, όλων των κατηγοριών.

Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται η Lenovo η οποία μαζί με τη Motorola κατέχει μερίδιο 6,5% (παραδόσεις 24,7 εκατομμυρίων συσκευών) για το τρίμηνο που έληξε τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Strategy Analytics η Lenovo θα επιδιώξει να εκμεταλλευθεί τη φήμη της Motorola ώστε να αυξήσει τα μερίδιά της σε παγκόσμια κλίμακα. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Huawei με παραδόσεις 24,1 εκατομμυρίων συσκευών και μερίδιο 6,3%.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons