Η Samsung ετοιμάζει νέο πρωτόκολλο WiFi

by Nikos Kaimakamis • On 13-10-2014 • AT 10:57 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

wifi logo

Στις αρχές του 2015 θα ξεκινήσει να διατίθεται στο κοινό το νέο πρωτόκολλο WiFi που ανακοίνωσε επισήμως η Samsung και υπόσχεται να πενταπλασιάσει τις ταχύτητες ασύρματης σύνδεσης. 

Το νέο πρότυπο είναι στα 60GHz και μπορεί να κάνει μεταφορά δεδομένων σε ταχύτητες 4,6 Gbps, ή αλλιώς 575 MB το δευτερόλεπτο. Σήμερα η μεγαλύτερη ταχύτητα ασύρματης μετάδοσης δεδομένων γίνεται στα 866 Mbps, ή 108 ΜΒ το δευτερόλεπτο, επομένως έχουμε όντως πενταπλάσια ταχύτητα. Για να γίνει αυτό περισσότερο κατανοητό πρακτικά, μία ταινία υψηλής ανάλυσης και όγκου 1 GB θα μπορούσε να μεταφερθεί μέσω του πρωτοκόλλου αυτού σε 3 δευτερόλεπτα!

Η Samsung ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει να ξεπεράσει προβλήματα και περιορισμούς που αντιμετώπιζε η τεχνολογία των 60 GHz, με τη χρήση διαφορετικών κυκλωμάτων και νέο σχεδιασμό στην κεραία. Ταυτόχρονα, έχει αναπτυχθεί και μία νέα μέθοδος που επιτρέπει σε πολλές συσκευές να συνδεθούν ταυτόχρονα σε ένα δίκτυο.

Από τις αρχές του 2015 και έπειτα που θα γίνει η εμπορική διάθεση του νέο standard ασύρματης δικτύωσης, η Samsung επιδιώκει να το εφαρμόσει στις τηλεπικοινωνίες, σε προϊόντα οικιακής ψυχαγωγίας, σε συσκευές που ελέγχουν την υγεία του κατόχου τους, αλλά και σε όλες τις άλλες συσκευές της, όπως smartphones και tablets, με σκοπό να κάνει ακόμα πιο εφικτό το όραμά της για ένα έξυπνο σπίτι υψηλών ταχυτήτων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons