Η Samsung επενδύει στο Internet of Things

by Nikos Kaimakamis • On 21-06-2016 • AT 4:32 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

smart-home-01

Το πεδίο του Internet of Things εκτιμάται ότι είναι ένας τρόπος για να αναπτυχθεί περαιτέρω η βιομηχανία ημιαγωγών της Samsung.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν στελέχη της Samsung, η εταιρεία φιλοδοξεί να αποκτήσει ηγετική θέση και σε άλλους τομείς πέρα από εκείνον της κατασκευής συσκευών, με την έμφαση να δίνεται στο κομμάτι της κατασκευής ημιαγωγών για τον ολοένα αναπτυσσόμενο κόσμο του Internet of Things. Η Samsung υπολογίζει ότι ο τομέας του Internet of Things είναι εκείνος που θα αντιστοιχεί στο 25% της παγκόσμιας αγοράς ημιαγωγών, στοιχείο που παίζει το δικό του ρόλο στην απόφασή της να ασχοληθεί με αυτό το πεδίο.

Έχοντας στο νου τους οι ιθύνοντες της Samsung ότι ο τομέας του Smart Home θα γίνει κοινός τόπος μέχρι το 2020 και λαμβάνοντας υπόψη τους ότι εξαιτίας αυτής της εξέλιξης η ζήτηση για Internet of Things hardware θα αυξηθεί κατακόρυφα, επιδιώκουν η Samsung να γίνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, κατακτώντας το 53% της αγοράς αυτής.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung εκτιμά ότι μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, περίπου 6.6 δισεκατομμύρια συσκευές του Internet of Things θα έχουν μικροεπεξεργαστές της Samsung.

Μπορεί όλα τα παραπάνω να φαίνονται ιδιαίτερα φιλόδοξα, αλλά όταν προέρχονται από έναν κολοσσό της αγοράς, όπως είναι η Samsung, αποκτούν άλλη αξία. Μένει να αποδειχθεί εάν αυτές οι φιλοδοξίες αυτές θα γίνουν πραγματικότητα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons