Η Samsung επενδύει στην κατασκευή microchip

by George Polyzos • On 06-10-2014 • AT 12:08 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Samsung-factory

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε την επένδυση του ποσού των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου κατασκευής ημιαγωγών.

Το νέο εργοστάσιο θα βρίσκεται στο Pyeongtaek, στα νότια της κορεατικής πρωτεύουσας Σεούλ και αναμένεται να λειτουργήσει έως το 2017, δημιουργώντας 150.000 νέες θέσεις εργασίας, δηλαδή περίπου το 1/3 του συνολικού πληθυσμού της πόλης.

Σύμφωνα με το Reuters θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της κορεατικής εταιρείας, σε ένα και μόνο project. Το νέο εργοστάσιο δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα κατασκευάζει επεξεργαστές ή μνήμες, καθώς κάτι τέτοιο θα αποφασιστεί στο προσεχές μέλλον.

Παρά το γεγονός ότι η Samsung διανύει μία περίοδο μειωμένων εσόδων και πτώσης των πωλήσεων, αποφασίζει να κινηθεί δυναμικά προς έναν τομέα που παραμένει επικερδής για αυτήν. Σύμφωνα με αναλυτές, το μόνο τμήμα της εταιρείας που φέρνει σταθερά έσοδα είναι αυτό των ημιαγωγών.

Μάλιστα, ενδέχεται κατά το τρίμηνο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου το τμήμα ημιαγωγών της Samsung να έχει μεγαλύτερα έσοδα από το τμήμα συσκευών, για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από τρία χρόνια.

Μπορεί οι πωλήσεις της Samsung στον τομέα των smartphones να επηρεάζονται από την Apple (στο high end κομμάτι της αγοράς) και από την πληθώρα των κινέζων κατασκευαστών (στο low end τμήμα της αγοράς), εντούτοις η ζήτηση για επεξεργαστές και μνήμες συσκευών παραμένει σε υψηλά επίπεδα, οπότε εκεί ακριβώς στοχεύει η κορεατική εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung πρόκειται να ανακοινώσει  τις προβλέψεις της για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, ενώ ήδη έχει διατυπωθεί η άποψη ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι μία «πρόκληση» για την εταιρεία.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. η Samsung είναι ήδη ο μεγαλύτερος παραγωγός ημιαγωγών στο κόσμο με μερίδιο αγοράς περίπου 40%.

Top

Show Buttons
Hide Buttons