Η Samsung δημοσιεύει το πόρισμα για το Galaxy Note 7

by Nikos Kaimakamis • On 23-01-2017 • AT 11:04 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile Newsroom

Η Samsung δίνει στη δημοσιότητα την αιτία για την οποία το Galaxy Note 7 έπιανε φωτιά, μετά από υπερθέρμανση των μπαταριών του. 

H Samsung χρειάστηκε δύο μήνες έρευνας για να εντοπίσει με σιγουριά το γιατί μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες συσκευές της έπρεπε να αποσυρθεί από την αγορά για λόγους ασφαλείας. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην μπαταρία, καθώς η παρτίδα μπαταριών που έφτιαχνε η SDI για λογαριασμό της Samsung ήταν στριμωγμένη σε περιορισμένο χώρο με αποτέλεσμα τα ηλεκτρόδια της κάθε μπαταρίας να έρχονται σε επαφή και αυτό να προκαλεί ανάφλεξη από βραχυκύκλωμα.

Στην περίπτωση των μπαταριών που κατασκεύαζε η Amperex Technology Limited, εντοπίστηκαν μονάδες που δεν είχαν ταινία μόνωσης, ενώ υπήρχαν και αιχμές στην κατασκευή τους, με λεπτές διαχωριστικές μεμβράνες, στοιχεία που ενίσχυαν το ενδεχόμενο εμφάνισης βραχυκυκλώματος στη μονάδα της μπαταρίας με συνέπεια και εδώ την ανάφλεξη.

Η Samsung σημείωσε ότι κατέληξε στα συμπεράσματά της, μετά από την δοκιμή 200.000 συσκευών Samsung Galaxy Note 7 και 30.000 μπαταριών, σε ένα ειδικό κέντρο μελέτης και δοκιμών που κατασκεύασε αποκλειστικά και μόνο για αυτό τον σκοπό. Στο κέντρο αυτό εργάστηκαν 700 άτομα, μαζί με ανεξάρτητους ερευνητές.

Φαίνεται ότι η ανάγκη για μικρό μέγεθος, υψηλή απόδοση και η ανάγκη για λεπτό προφίλ είχαν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση περιστατικών πυρκαγιάς. Η Samsung ανακοινώνει ότι θα εφαρμόζει από εδώ και στο εξής μία πολιτική 8 ενεργειών για τον έλεγχο των μπαταριών που χρησιμοποιεί στα μοντέλα της.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons