Η Samsung δημιουργεί τον ανταγωνιστή του HoloLens

by Nikos Kaimakamis • On 10-07-2015 • AT 12:52 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

samsung_google_glass

H Samsung φέρεται να ασχολείται με ένα wearable το οποίο θα έχει ως στόχο του να ανταγωνιστεί το Microsoft HoloLens.

Η Samsung δημιουργεί ένα ζευγάρι γυαλιών, τα οποία είναι εξοπλισμένα με ειδική οπτική τεχνολογία και κάμερα τρισδιάστατης προβολής, ενώ θα μπορεί να γίνει προβολή εικόνων πάνω στις γυάλινες επιφάνειες, στοιχείο που μας δείχνει ότι η πρόταση της Samsung θα είναι όμοια με το HoloLens, βρίσκοντας χρήση σε διάφορες εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Οι πληροφορίες προέρχονται από την κατάθεση αίτησης ευρεσιτεχνίας από την πλευρά της κορεάτικης εταιρείας και δεν πρέπει να συγχέεται με μία ανταγωνιστική πρόταση στο Google Glass που είχε κάνει παλαιότερα η Samsung.

To νέο wearable της Samsung, εάν και εφόσον μπει τελικά στην γραμμή παραγωγής, θα είναι ικανό να προβάλλει ολογράμματα, επομένως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Samsung θέλει πραγματικά να τα βάλει με την Microsoft σε αυτόν τον τομέα. Για τον χειρισμό της συσκευής θα υπάρχει, σύμφωνα με το Slashgear, ένα κουμπί tap, ένα μικρόφωνο και ένα ηχείο. Οι διπλές κάμερες του Samsung wearable θα είναι υπεύθυνες για την καταγραφή τρισδιάστατων εικόνων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Samsung έχει δημιουργήσει και το Gear VR, επομένως ενδιαφέρεται έντονα τόσο για το virtual όσο και για το augmented reality.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons