Η Samsung δεν θα χρησιμοποιήσει τον Snapdragon 810 στο Galaxy S6

by George Polyzos • On 21-01-2015 • AT 2:14 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung-Galaxy

Η Samsung φαίνεται να στρέφεται στην επιλογή δικού της επεξεργαστή στο επερχόμενο Galaxy S6 εγκαταλείποντας τα σχέδια χρήσης του Snapdragon 810 της Qualcomm.

Αυτό υποστηρίζει με δημοσίευμά του το Bloomberg, το οποίο μάλιστα επισημαίνει ότι η απόρριψη ήρθε μετά την υπερθέρμανση που παρατηρήθηκε στον επεξεργαστή της Qualcomm κατά τη διάρκεια δοκιμών της κορεατικής εταιρείας.

Το Bloomberg επικαλείται πληροφορίες προερχόμενες από το εσωτερικό της Samsung και μάλιστα από στέλεχος της εταιρείας που γνωρίζει τα αποτελέσματα των επίμαχων δοκιμών.

Η εξέλιξη θεωρείται σοβαρό πλήγμα για την Qualcomm η οποία κατέχει σήμερα τα πρωτεία στην παραγωγή επεξεργαστών για smartphones, σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Samsung αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή επεξεργαστών (Exynos), η οποία παράλληλα επιθυμεί την όσο δυνατόν μεγαλύτερη αποδέσμευσή της από τους διάφορους προμηθευτές της.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Bloomberg, η κορεατική εταιρεία έχει επενδύσει περί τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής επεξεργαστών στα περίχωρα της Σεούλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των φημών μέχρι σήμερα συνέκλιναν στην επιλογή του Snapdragon 810 από τη Samsung για να εξοπλίσει το Galaxy S6. Επιπρόσθετα, η Samsung αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο πελάτη της αμερικανικής Qualcomm, αντιπροσωπεύοντας το 12% των πωλήσεων.

Ωστόσο δεν έλειπαν και η «αμφιβολίες» που ήθελαν κορυφαίες συσκευές, όπως τα Galaxy S6 και One M9, να καθυστερούν το λανσάρισμά τους μέχρι η Qualcomm να επιλύσει σειρά προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο Snapdragon 810.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons