Η Samsung θα ασχολείται μελλοντικά και με τα αυτόνομα οχήματα

by Nikos Kaimakamis • On 10-12-2015 • AT 12:15 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

google car

Η Samsung επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της να εμπλακεί στην κατηγορία των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων ως κατασκευαστής επιμέρους στοιχείων για αυτά. 

H Samsung δεν θα προσπαθήσει να κατασκευάσει το δικό της αυτόνομα κινούμενο όχημα, όπως λένε οι φήμες ότι θα πράξει η Apple, αλλά θα δημιουργήσει μία ομάδα ειδικών που θα αναλάβουν να δημιουργήσουν επιλογές λογισμικού και να κατασκευάσουν επιμέρους κομμάτια που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους κατασκευαστές οχημάτων.

Προφανώς, η Samsung θα δώσει έμφαση στο κομμάτι του προγραμματισμού και του λογισμικού, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ετοιμάζει. Μερικοί τομείς με τους οποίους θα ασχοληθούν οι τεχνικοί της Samsung θα είναι η δορυφορική πλοήγηση, τα συστήματα infotainment και άλλα ζητήματα που αφορούν στην αυτόνομη κίνηση οχημάτων.

Σύμφωνα με το Slashgear, η Samsung ενδιαφέρεται να ανοίξει και άλλες αγορές, πέρα από εκείνες στις οποίες ήδη δραστηριοποιείται, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της, καθώς το 2015 εκτιμάται ότι είναι η δεύτερη χρονιά στην οποία σημειώνει πτώση εσόδων.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η Samsung επενδύει και στην κατασκευή μικροεπεξεργαστών, στοιχείο το οποίο αναμένεται να παίξει το δικό του ρόλο στα σχέδια της Samsung αναφορικά με την εμπλοκή της στην κατηγορία των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons