Η Samsung αναστέλλει τη συνεργασία με προμηθευτή της

by George Polyzos • On 14-07-2014 • AT 10:58 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Samsung-factory

 

Η κορεατική Samsung ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τη συνεργασία της με έναν από τους προμηθευτές της, μετά τις καταγγελίες για παιδική εργασία στις εκεί εγκαταστάσεις.

Η απόφαση της Samsung ήρθε τρεις ημέρες μετά τις καταγγελίες της αμερικανικής ομάδας ακτιβιστών «China Labor Watch», σχετικά με την εργασία παιδιών στις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης της Shinyang Electronics, στην περιοχή Dongguanτης Κίνας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αρκετοί από τους εποχιακούς εργάτες που χρησιμοποιούνται στο εργοστάσιο του Dongguan είναι ανήλικοι, δουλεύουν έντεκα ώρες την ημέρα, επί επτά ημέρες την εβδομάδα, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες. Επίσης, σύμφωνα με την αναφορά, στο εργοστάσιο της Shinyang Electronics, προμηθεύτριας της Samsung, παρατηρήθηκαν απουσία κανόνων ασφάλειας και άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Από την πλευρά της Samsung η αντίδραση ήταν ουσιαστικά άμεση, αφού ανακοινώθηκε ότι θα ερευνηθούν οι συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, στο οποίο κατασκευάζονται πλαστικά καλύμματα κινητών τηλεφώνων και άλλα τμήματα συσκευών. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές έρευνες η εταιρεία θα αναστείλει και τη συνεργασία της με το συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το CNET, δεν είναι η πρώτη φορά που η Samsung είναι αποδέκτης κατηγοριών για παιδική εργασία και κακές συνθήκες εργασίας. Το 2012 η εταιρεία είχε κατηγορηθεί ότι συνεργάζεται με εταιρείες που απασχολούν παιδιά στα εργοστάσιά τους. Επίσης, το 2013, η εταιρεία είχε μηνυθεί από το Υπουργείο Εργασίας της Βραζιλίας για παραβίαση εργασιακών νόμων.

Στην ανακοίνωσή της η Samsung υποστηρίζει ότι αν η έρευνα δείξει ότι η Shinyang χρησιμοποιεί παιδιά στο εργοστάσιό της, θα τερματίσει άμεσα και οριστικά τη μεταξύ τους συνεργασία. Παράλληλα, η εταιρεία θα ενισχύσει τους ελέγχους, τόσο στα δικά της εργοστάσια όσο και σε αυτά των προμηθευτών της, ώστε να αποτραπεί εντελώς το φαινόμενο της παιδικής εργασίας.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons