Η Samsung ανακοινώνει άθραυστη και εύκαμπτη OLED οθόνη

by George Polyzos • On 26-07-2018 • AT 1:06 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Samsung Display προχώρησε με το επόμενο βήμα στην τεχνολογία εύκαμπτων οθονών ανακοινώνοντας ένα εύκαμπτο OLED panel το οποίο είναι συγχρόνως και πρακτικά άθραυστο.

Το εν λόγω εύκαμπτο πάνελ διαθέτει διάφανο πλαστικό κάλυμμα το οποίο ουσιαστικά εξομοιώνει τις ιδιότητες του γυαλιού, διατηρώντας όμως την εγγενή ευελιξία της οθόνης. Χωρίς την χρήση γυαλιού μία τέτοια οθόνη αποδεικνύεται αρκετά σκληρή ώστε να πιστοποιηθεί για την ανθεκτικότητά της από τα Underwriters Laboratories (UL).

Η Samsung περιγράφει το νέο πάνελ σαν «άθραυστο» καθώς κατά τη διάρκεια των δοκιμών πιστοποίησης στις οποίες υπεβλήθη άντεξε 26 πτώσεις από ύψος 1,2 μέτρων ενώ ανταπεξήλθε και στις δοκιμές θερμοκρασίας καθώς άντεξε σε κλίμακα από τους 71 βαθμούς Κελσίου έως και τους -32 βαθμούς Κελσίου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η εν λόγω OLED οθόνη «συνέχιζε να είναι λειτουργική, χωρίς ζημιές στο εμπρόσθιο μέρος, στα πλευρά ή στις ακμές», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Samsung.

Προφανώς τα νέα panels αναπτύσσονται για χρήση πρωταρχικά σε smartphones, αλλά θα είναι διαθέσιμα για χρήση και σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως παιχνιδοκονσόλες, στρατιωτικές συσκευές, ταμπλέτες και οθόνες για χρήση εντός οχημάτων. Η Samsung δεν ανακοίνωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα υπάρξει εμπορική χρήση των νέων OLED panels, ούτε και πότε θα υπάρξει μαζική παραγωγή τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons