Η Qualcomm λανσάρει τη νέα της κορυφαία πλατφόρμα Snapdragon 855

by George Polyzos • On 05-12-2018 • AT 12:48 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Qualcomm ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τη νέα της κορυφαία πλατφόρμα για συσκευές smartphone, η οποία ακούει στο όνομα Snapdragon 855 και θα αντικαταστήσει τη σημερινή Snapdragon 845.

Οι ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Snapdragon Technology Summit που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Χαβάη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του ίδιου event πέρυσι ανακοινώθηκε η πλατφόρμα Snapdragon 845. Ωστόσο, η διαφορά είναι ότι το νέο SoC 855 (και όχι 8150 όπως φημολογούνταν για αρκετό διάστημα) δεν αποτελεί απλά μία κορυφαία λύση της εταιρείας.

Αντίθετα, αποτελεί την πλατφόρμα που αναμένεται να εφοδιάσει το πρώτο κύμα «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων που θα υποστηρίζουν τα νέα δίκτυα 5G. Άλλωστε η ίδια η Qualcomm έχει προαναγγείλει ότι η νέα της πλατφόρμα θα υποστηρίζει «multi-gigabit» ταχύτητες download στα δίκτυα 5G.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το φετινό Snapdragon Technology Summit λειτουργεί γενικότερα και σαν προπομπός των επερχόμενων νέων δικτύων με ενδεικτική την παρουσίαση από τις AT&T και Verizon πραγματικών 5G συσκευών, τις οποίες οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν. Πρόκειται για την πρώτη φορά που γίνεται δημόσια επίδειξη 5G demos.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Verge, οι Verizon και AT&T θα παρουσιάσουν πέρα από τις λειτουργικές συσκευές 5G και hot spots που θα βασίζονται στα chips της Qualcomm συμπεριλαμβανομένου του X50 LTE modem.

Κατά την πρώτη ημέρα του Snapdragon Technology Summit δεν δόθηκαν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες για την πλατφόρμα Snapdragon 855 πέρα από το ότι θα προσφέρει «έως και τρεις φορές καλύτερες AI επιδόσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά SoC». Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι θα διαθέτει έναν νέο dedicated επεξεργαστή εικόνας (με την ονομασία Computer Vision) ο οποίος «θα αναγνωρίζει ποιον και τι ακριβώς συλλαμβάνει η κάμερα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τομέα Snapdragon της Qualcomm, Alex Katouzian. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε ότι η πλατφόρμα 855 θα προσφέρει βελτιωμένες εμπειρίες gaming και επαυξημένης πραγματικότητας, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες πληροφορίες σε αυτή την φάση.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Qualcomm είχε ήδη επιβεβαιώσει ότι η επόμενη γενιά Snapdragon θα ακολουθεί την διαδικασία παραγωγής των 7nm εγκαταλείποντας τα 10nm των Snapdragon 845 και 835. Με τον τρόπο αυτό η Qualcomm μεταπηδά σε μικρότερης διάστασης κυκλώματα, κίνηση που μεταφράζεται σε καλύτερες επιδόσεις και καλύτερη αυτονομία.

Από τις υπόλοιπες ανακοινώσεις της πρώτης ημέρας του Snapdragon Technology Summit ξεχωρίζει σίγουρα αυτή του νέου Qualcomm 3D Sonic Sensor, δηλαδή τον μετονομασμένο αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος της εταιρείας ο οποίος θα τοποθετείται κάτω από την οθόνη της συσκευής.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons