Η Qualcomm επιβεβαιώνει την «απώλεια ενός μεγάλου πελάτη»

by George Polyzos • On 29-01-2015 • AT 3:04 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Qualcomm-Snapdragon-1

Η Qualcomm παραδέχθηκε ότι ο επεξεργαστής Snapdragon 810, που υπήρξε αντικείμενο έντονης φημολογίας τις τελευταίες ημέρες, απορρίφθηκε από «έναν μεγάλο κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων».

Η παραπάνω παραδοχή έγινε σε συνδυασμό με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τελευταίου τριμήνου της εταιρείας και ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα που ήθελαν τη Samsung να μην επιλέγει επεξεργαστές της Qualcomm στη μελλοντική της ναυαρχίδα Galaxy S6.

Φυσικά η ίδια η εταιρεία δεν κατονόμασε ποιος είναι ο «μεγάλος κατασκευαστής» που αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τον Snapdragon 810, αλλά είναι ήδη γνωστό ότι αυτός θα χρησιμοποιείται στο LG G Flex 2 όπως επίσης και στις μελλοντικές συσκευές της κινεζικής Xiaomi.

Η αιτία της απόρριψης του επεξεργαστή από τη Samsung φέρεται να είναι το πρόβλημα της υπερθέρμανσης που παρατηρήθηκε σε μία σειρά δοκιμών. Από την πλευρά της η Qualcomm υποβάθμισε το πρόβλημα σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα παρατηρήθηκε μόνο σε έναν συγκεκριμένο κατασκευαστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απώλεια από την Qualcomm ενός πελάτη σαν τη Samsung θα είναι ιδιαίτερο πλήγμα, με χαρακτηριστικό της κατάστασης την πτώση της μετοχής της αμερικανικής εταιρείας κατά 8%. Επιπλέον, η εταιρεία θα πρέπει πλέον να αντιμετωπίσει και την αυξανόμενη πίεση από άλλους προμηθευτές επεξεργαστών όπως οι Intel, MediaTek και Marvell.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Samsung πρόκειται να χρησιμοποιήσει στο Galaxy S6 δικό της επεξεργαστή, προφανώς της σειράς Exynos. Αυτό δεν θα είναι μία πρωτόγνωρη διαδικασία αφού η κορεατική εταιρεία χρησιμοποιούσε τους επεξεργαστές της Qualcomm στα μοντέλα που κυκλοφορούσαν σε Ευρώπη και Αμερική ενώ σε Ασία και Νότια Αμερική κυκλοφορούσαν μοντέλα με δικούς της επεξεργαστές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons