Η Qualcomm ανακοινώνει 5G κεραίες για το X50 modem

by George Polyzos • On 24-07-2018 • AT 12:34 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet Mobile

Το X50 είναι το modem της Qualcomm που υπόσχεται ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο της τάξης των 5Gbps, αλλά προφανώς απαιτείται η χρήση και των κατάλληλων κεραιών.

Έτσι, η εταιρεία προχώρησε και στην ανακοίνωση της πρώτης κεραίας mmWaves η οποία λειτουργεί σε εξαιρετικά υψηλές συχνότητες λειτουργίας. Πρόκειται για την κεραία QTM052 η οποία λειτουργεί σε συχνότητες άνω των 26GHz ενώ μπορεί να καλύψει ακόμη και συχνότητες 37-40GHz, μπορεί επίσης να καλύψει bandwidth της τάξης των 800MHz.

Η κεραία είναι μικροσκοπική και η Qualcomm σχεδιάζει την τοποθέτηση τεσσάρων από αυτές σε κάθε μελλοντικό smartphone. Η εν λόγω κεραία θα συνεργάζεται με το Qualcomm X50 5G modem ενώ ήδη δείγματα έχουν αποσταλεί σε κατασκευαστές smartphones ώστε να ξεκινήσουν σχετικές δοκιμές. Στόχος, εντός του 2019 να υπάρχουν τα πρώτα smartphones που θα διαθέτουν δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G.

Θεωρητικά η ταχύτητα download που θα μπορεί να επιτευχθεί με τα νέα δεδομένα είναι στα 5Gbps ενώ πιο ρεαλιστικές εκτιμήσεις θεωρούν ότι θα είναι εφικτή η επίτευξη ταχυτήτων της τάξης των 1,4Gbps. Ενδεικτικό της σημαντικής εξέλιξης, σε κάθε περίπτωση, είναι το γεγονός ότι σήμερα με τα δίκτυα 4G επιτυγχάνονται ουσιαστικά ταχύτητες της τάξης των 70Mbps.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι τα νέα 5G δίκτυα θα είναι σε θέση να λειτουργούν ανεμπόδιστα ακόμη και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές καθώς λόγω χρήσης των mmWaves τα κύματα εκπομπής θα μπορούν να μεταφέρονται απευθείας με μονή δέσμη. Η Qualcomm ονομάζει την συγκεκριμένη τεχνική beam forming. Μέσω του beam forming τα κύματα ξεπερνάνε εμπόδια απλά «στρίβοντας» γύρω από αυτά.

«Με τη σύνδεση σε δίκτυα 5G οι καταναλωτές μπορούν να περιμένουν ταχύτητες gigabit με πρωτοφανή ανταπόκριση στην παλάμη των χεριών τους, η οποία θα φέρει επανάσταση στην κινητή εμπειρία», αναφέρει σε δήλωσή του ο Cristiano Amon, πρόεδρος της Qualcomm.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons