Η πρώτη VR εφαρμογή του Facebook για φωτογραφίες και βίντεο

by Nikos Kaimakamis • On 09-03-2017 • AT 2:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Facebook παρουσιάζει την εφαρμογή Facebook 360, η οποία απευθύνεται στους κατόχους του Samsung Gear VR. 

Η νέα εφαρμογή του Facebook επιτρέπει την προβολή περιεχομένου από το κοινωνικό δίκτυο στο VR περιβάλλον που βλέπει κανείς μέσα από το κράνος Samsung Gear VR, ενώ μπορεί να γίνει ο σχολιασμός και η αλληλεπίδραση με τα βίντεο και τις φωτογραφίες 360 μοιρών που ανεβαίνουν στο Facebook.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και τα βίντεο ή τις φωτογραφίες που δεν είναι 360 μοιρών με την εν λόγω εφαρμογή, αλλά το Facebook σημειώνει ότι υπάρχουν μέσα του περισσότερα από 1 εκατομμύρια βίντεο 360 μοιρών και περισσότερες από 25 εκατομμύρια φωτογραφίες 360 μοιρών.

Μπορεί κανείς να αναζητήσει σχετικό περιεχόμενο από το κράνος του, ή να ακολουθήσει συγκεκριμένους χρήστες που ανεβάζουν τέτοιο υλικό στο Facebook, για να βλέπει ό,τι καινούριο ποστάρουν.

Για πολλούς αναλυτές η παρουσίαση της εφαρμογής αυτής είναι ένα από τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση της σύμπλευσης της τεχνολογίας δυνητικής πραγματικότητας με την κοινωνική δικτύωση, αν και βρισκόμαστε σε αρκετά πρώιμο στάδιο για κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη, μιας και γίνεται από το απόλυτο όνομα του social networking που δεν είναι άλλο από το Facebook.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons