Η Prognosis θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό του Imagine Cup

by George Polyzos • On 26-06-2015 • AT 9:17 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Microsoft 2014 Worldwide Imagine Cup_1

Η Microsoft ανακοίνωσε τις 33 ομάδες που θα ταξιδέψουν στο Σηάτλ της Ουάσιγκτον, για να διαγωνιστούν στους τελικούς του Imagine Cup, που θα ξεκινήσουν στις 29 Ιουλίου και θα κορυφωθούν στις 31 Ιουλίου 2015.

Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε 3 κατηγορίες – Innovation, Games και World Citizenship – με στόχο να κερδίσουν 50.000 δολάρια και μια ειδικά σχεδιασμένη “boot-camp” εμπειρία που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν περαιτέρω τα project τους. Οι νικητήριες ομάδες της κάθε κατηγορίας θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν υποστήριξη στην ανάπτυξη του project τους και mentorship τόσο από την ίδια τη Microsoft όσο και από ειδικούς του κλάδου, στο πλαίσιο των Microsoft Ventures, Microsoft YouthSpark και PAX.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η ομάδα Prognosis, η οποία αποτελείται από φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και είναι η Δέσποινα Ευθυμιάδου, η Βασιλική Μπίκια, ο Δημήτρης Ιακωβάκης, ο Κωνσταντίνος Μαυροδής, και ο μέντορας τους, Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης. Η ομάδα θα διαγωνιστεί στην κατηγορία World Citizenship.

Microsoft Imagine Cup_Prognosis team

Η Prognosis προτείνει μια έξυπνη και πρωτότυπη λύση η οποία αξιοποιεί Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) για την έγκαιρη ανίχνευση συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον και την πρώιμη παρέμβαση. Παράλληλα,  διευκολύνει την καθημερινή ζωή ενήλικων μεγαλύτερης ηλικίας, ενθαρρύνοντας την ενεργό και υγιή γήρανση, με τη βοήθεια νέων τρόπων αυτοδιαχείρισης εργαλείων υγείας (όπως το Microsoft Band), στο πλαίσιο συνεργατικής φροντίδας με επαγγελματίες υγείας.

Συγκεκριμένα, ο κύριος στόχος της Prognosis είναι να αξιοποιήσει τις ΤΠΕ για να πραγματοποιήσει μια διακριτική και σταδιακή ανάλυση της συμπεριφοράς, ώστε να διαγνώσει το συντομότερο δυνατό την εμφάνιση συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον. Στη συνέχεια θα μπορεί να εφαρμόσει παρεμβάσεις που βασίζονται στις ΤΠΕ, για την αντιμετώπιση των προσδιορισθέντων κινδύνων, βασιζόμενες στην έγκαιρη διάγνωση των συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον, που σχετίζονται με την προοδευτική αδυναμία και τη συναισθηματική στροφή προς την κατάθλιψη.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες που θα διαγωνιστούν στον τελικό, μπορείτε να επισκεφθείτε το Microsoft Imagine blog.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons