Η πράσινη οικονομία ωφελείται από το Internet Of Things

by Nikos Kaimakamis • On 23-01-2018 • AT 10:53 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

To Internet of Things επεκτείνεται σε διάφορους τομείς, με την ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας να είναι ένας από τους βασικούς του στόχους. 

Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Digital Journal, είναι εκείνοι που βλέπουν το Internet Of Things ως μία λύση τόσο για την περικοπή του κόστους, αλλά και τον περιορισμό του ενεργειακού αποτυπώματος της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ευρεία χρήση των εφαρμογών του Internet Of Things από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση 26 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα, στο χρονικό διάστημα από το 2018 έως και το 2028.

Οι αυτοματισμοί του Internet Of Things σε συνδυασμό με την τοποθέτηση αισθητήρων σε διάφορες περιοχές μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερη διαχείριση στόλου οχημάτων, με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από εκείνη που θα προσέφερε η απλή χρήση του GPS. Εκτός από εκείνο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, το Internet Of Things εκτιμάται ότι θα δώσει νέα ώθηση τόσο στο πεδίο των υπηρεσιών υγείας όσο και στις υπηρεσίες smart business, με νεοφυείς επιχειρήσεις που μπορούν να προκύψουν μέσα από τη διαμόρφωση νέων αναγκών, από την ευρεία χρήση του Internet Of Things.

Σε κάθε περίπτωση, ο τομέας των υπηρεσιών βλέπει το Internet Of Things ως έναν τομέα που θα μπορεί να δώσει λύσεις και ευκαιρίες σε πολλούς άλλους επιχειρηματικούς τομείς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons