Η Philips χωρίζεται σε δύο εταιρείες

by George Polyzos • On 24-09-2014 • AT 4:16 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Philips light

Η Philips γνωστοποίησε τα σχέδιά της να διαχωριστεί σε δύο νέες εταιρικές οντότητες, η μία προσανατολισμένη στα καταναλωτικά και ιατρικά προϊόντα, και η άλλη προσανατολισμένη αποκλειστικά στα προϊόντα φωτισμού.

Σήμερα, η Philips είναι οργανωμένη σε τρία βασικά τμήματα: στο τμήμα Philips Consumer Lifestyle (προϊόντα καταναλωτικών ηλεκτρονικών, οικιακών συσκευών και προσωπικής φροντίδας), στο τμήμα Philips Healthcare (ιατρικά συστήματα) και στο τμήμα Philips Lighting (προϊόντα φωτισμού).

Είναι προφανές ότι με τη νέα δομή πρόκειται να συνενωθούν τα τμήματα Consumer Lifestyle και Healthcare, σε μια προσπάθεια να «ελαφρύνει» το επιχειρηματικό σχήμα και να δοθεί ώθηση προς την κερδοφορία. Αντίστοιχα το τμήμα Philips Lighting πρόκειται να αποκτήσει περισσότερη αυτονομία καταλήγοντας να έχει δική της νομική υπόσταση, παρά τη χρήση του brand «Philips» και από τους δύο κλάδους.

Σύμφωνα με τη Philips ο διαχωρισμός σε δύο κλάδους θα φέρει εξοικονόμηση κόστους, ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τα έτη 2015 και 2016, αλλά δεν αποκλείστηκε ο παραπάνω σχεδιασμός να συνοδευτεί και από απολύσεις εργαζομένων. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις αλλαγές στη δομή της ολλανδικής εταιρείας αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του 2015.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons