Η PCCW Global εξαγοράζει την Crypteia Networks

by George Polyzos • On 20-10-2014 • AT 4:33 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Marc Halbfinger και Γιάννης Γκιόκας

Η PCCW Global, βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom (HKT), παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Χονγκ Κονγκ, προχώρησε στην εξαγορά της Crypteia Networks, ενός Ευρωπαϊκού παρόχου καινοτόμων λύσεων security-as-a-service.

Η Crypteia Networks, με έδρα την Αθήνα, αξιοποιεί τεχνολογία που αναμένεται να λάβει κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας και βασίζεται σε μια μη παρεμβατική προσέγγιση, μέσω της οποίας παρέχεται βοήθεια σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν ψηφιακές απειλές νέας γενιάς.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, η Crypteia Networks θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται ως ξεχωριστό brand, επωφελούμενη από τη διεθνή παρουσία και την ευρεία πελατειακή βάση της PCCW Global, ώστε να επιταχύνει την παγκόσμια επέκταση της.

Σήμερα, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει λύσεις σε περισσότερους από 150 πελάτες, σε διάφορες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ελλάδα. Το πελατολόγιο της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κλάδων, από εταιρείες υπηρεσιών και λιανεμπορίου έως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δημόσιους οργανισμούς και παρόχους κρίσιμων υποδομών. Η PCCW Global θα προσφέρει τις λύσεις της Crypteia ως μέρος του χαρτοφυλακίου managed network services, που διαθέτει σε πελάτες της σε όλο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα αναφορών και ειδοποιήσεων MOREAL της Crypteia, η οποία διαθέτει χαρακτηριστικά και λύσεις Security Incident & Event Management, μπορεί να λειτουργήσει με βάση το cloud, καθώς και να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό περιβάλλον.

Η πλατφόρμα MOREAL συσχετίζει και αναλύει δεδομένα στο δίκτυο του πελάτη, δεδομένα στο παγκόσμιο δίκτυο και συγκεντρωτικά στοιχεία σχετικά με απειλές. Με αυτόν τον τρόπο, εντοπίζει πιθανές εξελιγμένες απειλές. Η υπηρεσία αυτή υποστηρίζεται από το Διεθνές Επιχειρησιακό Κέντρο Ασφαλείας (Global Security Operation Center) της Crypteia.

Σε σχέση με την Ελληνική οικονομία, η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα παράδειγμα ξένης επένδυσης σε μια τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα, στο ταλαντούχο δυναμικό του τομέα software engineering και στην ελληνική καινοτομία.

Επιπλέον, για την αναπτυσσόμενη κοινότητα των Ελληνικών start-ups στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), η συμφωνία αυτή αποτελεί απόδειξη της δυναμικής των εγχώριων επιχειρηματιών, που λειτουργούν με όραμα, ως προς τις δυνατότητες τους να αναπτυχθούν και να ανταπεξέλθουν στο ανταγωνισμό στην παγκόσμια αγορά.

* ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο κύριος Marc Halbfinger, CEO της PCCW Global και ο κ. Γιάννης Γκιόκας, ιδρυτής και CEO της Crypteia Networks.

[Δ.Τ. PCCW Global]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons