Η PayPal ανακοινώνει τις πληρωμές «One Touch»

by George Polyzos • On 20-08-2014 • AT 1:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

onetouch

 

Η υπηρεσία PayPal ανακοίνωσε την εφαρμογή One Touch, για λειτουργικά συστήματα iOS ή Android, μέσω της οποία θα μπορούν να γίνουν πληρωμές μέσω smartphone.

Η ιστορία της εφαρμογής One Touch ξεκίνησε περίπου ένα χρόνο πριν όταν το eBay, μητρική εταιρεία της PayPal, εξαγόρασε την εταιρεία Braintree, με σκοπό να ενσωματώσει τη δυνατότητα πληρωμών μέσω smartphone, σαν μέρος της PayPal.

Σε πρώτη φάση η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για κάθε developer, που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το Braintreev.zeroSDK, ενώ εντός των επόμενων εβδομάδων η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες PayPal.

Με το One Touch οι πάνω από 152 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες της PayPal θα μπορούν να πραγματοποιούν ασφαλείς πληρωμές, χωρίς να απαιτείται η χρήση passwords και αριθμών καρτών. Πιο συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα μπορούν να πληρώνουν για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών, απλά μέσω της εφαρμογής που θα βρίσκεται στο κινητό τους. Από την άλλη πλευρά οι επαγγελματίες που θα αποδέχονται τη συναλλαγή θα πρέπει να έχουν ενσωματωμένο το λογισμικό της Braintree.

Δηλαδή, το One Touch δεν θα είναι μία standalone εφαρμογή, αλλά ένα add-on σύστημα που οι online επαγγελματίες θα μπορούν να συμπεριλαμβάνουν στις δικές τους mobile εφαρμογές. Ο τρόπος λειτουργίας είναι αρκετά απλός: την πρώτη φορά που ο καταναλωτής κάνει μία αγορά με μία συμβατή εφαρμογή θα πρέπει να δώσει στην εφαρμογή PayPal One Touch την άδεια να πραγματοποιήσει την πληρωμή. Στη συνέχεια, κάθε μελλοντική αγορά θα γίνεται απλά «κτυπώντας» το πλήκτρο «Buy», χωρίς να απαιτούνται πρόσθετα log-ins, usernames ή passwords.

Παράλληλα, το σύνολο της παραπάνω διαδικασίας θα παρακολουθείται ώστε μέσω της συγκέντρωσης δεδομένων και ανάλυσης της συμπεριφοράς του καταναλωτή να μπορεί να γίνει αντιληπτή πιθανή ηλεκτρονική απάτη.

Με απλά λόγια η εφαρμογή PayPal One Touch υπόσχεται έναν απλούστερο τρόπο πραγματοποίησης αγορών. Ωστόσο, εύκολα γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω ότι η επιτυχία της εφαρμογής είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον αριθμό των επαγγελματιών που θα ενσωματώσουν το λογισμικό της Braintree, ώστε να γίνονται αποδεκτές τέτοιου είδους συναλλαγές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons