Η Pandora εξαγοράζει κεφάλαια της υπηρεσίας Rdio

by Nikos Kaimakamis • On 18-11-2015 • AT 12:19 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

rdio

Η υπηρεσία μουσικού streaming Rdio παύει την λειτουργία της και η Pandora θα αγοράσει τις ιδιοκτησίες της, όπως ανακοίνωσε. 

Η Pandora δεν θα αγοράσει όλη την εταιρεία του Rdio, αλλά θα καταβάλλει 75 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά τεχνολογίας και πνευματικής ιδιοκτησίας του Rdio, ενώ θα προσλάβει και αρκετούς υπαλλήλους της ομάδας του.

H υπηρεσία streaming του Rdio προσέφερε δωρεάν σταθμούς όπου οι χρήστες του μπορούσαν να δημιουργήσουν τις δικές τους μουσικές βιβλιοθήκες, ενώ η υπηρεσία της Pandora επιτρέπει στους χρήστες της να δημιουργούν ραδιοφωνικούς σταθμούς με βάση το μουσικό τους γούστο, στους οποίους να μπορούν να παίζουν όποιο τραγούδι επιθυμούν.

Αρχικά το Rdio είχε θεωρηθεί ως ένας φιλόδοξος ανταγωνιστής του Spotify, αλλά τα οικονομικά του το οδήγησαν στην χρεωκοπία και τελικά θα πάψει να υπάρχει ως ξεχωριστή εταιρεία μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά της Pandora. Θα υπάρξει μία πτωχευτική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και μετά θα προχωρήσει το θέμα της εξαγοράς των κεφαλαίων του από την Pandora.

Εκτιμάται, πάντως, ότι η εμφάνιση μουσικών υπηρεσιών online streaming από μεγάλα ονόματα του κόσμου της τεχνολογίας, όπως είναι η Apple, η Amazon, η Google και άλλες, ήταν ένας από τους λόγους που έγινε πολύ δύσκολη υπόθεση η εμφάνιση κερδών από τη μεριά του Rdio.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons