Η Oracle επαναπροσδιορίζει την προστασία βάσεων δεδομένων

by George Polyzos • On 30-09-2014 • AT 4:44 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

oracle-ellison

Κατά τη βασική του παρουσίαση, με την οποία άνοιξε το Oracle OpenWorld, ο Oracle Executive Chairman και Chief Technology Officer, Larry Ellison, ανακοίνωσε τη γενική διάθεση του Oracle Zero Data Loss Recovery Appliance.

Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό στον κόσμο engineered σύστημα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την προστασία της Oracle Database. Αυτό το σύστημα διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά επεκτασιμότητας και προσφέρει πρωτόγνωρα επίπεδα προστασίας των δεδομένων, αποτελεσματικότητας και επεκτασιμότητας.

Χρησιμοποιώντας τις σημερινές λύσεις για την επαναφορά μιας βάσης δεδομένων, οι επιχειρήσεις συνήθως χάνουν όλα τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί μετά από το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας, που συχνά σημαίνει πολλές ώρες ή μέρες κρίσιμων δεδομένων.

Το σύστημα Recovery Appliance μειώνει θεαματικά την επίπτωση που έχει η λήψη αντιγράφων ασφαλείας για τους servers παραγωγής και τα δίκτυα, εξαλείφοντας ουσιαστικά την ανάγκη για μεγάλα χρονικά διαστήματα για τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας.

Η αρχιτεκτονική κλίμακας cloud επιτρέπει σε ένα μοναδικό σύστημα Recovery Appliance να διαχειριστεί τις απαιτήσεις προστασίας των δεδομένων για χιλιάδες βάσεις δεδομένων, αποφεύγοντας το κόστος και την πολυπλοκότητα των ετερόκλητων συστημάτων αντιγράφων ασφαλείας.

Οι υπάρχουσες λύσεις προστασίας δεδομένων δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των κρίσιμων βάσεων δεδομένων, επειδή αντιμετωπίζουν τις βάσεις δεδομένων ως αρχεία προς αντιγραφή και όχι ως συστήματα συναλλαγών με ειδικές απαιτήσεις ακεραιότητας, απόδοσης και διαθεσιμότητας για τα δεδομένα.

Με τις σημερινές λύσεις, χάνονται επιχειρηματικά δεδομένα και επηρεάζονται οι τελικοί χρήστες, ενώ η υλοποίηση και η διαχείριση είναι πολύπλοκες και κατακερματισμένες διαδικασίες. Το σύστημα Oracle Zero Data Loss Recovery Appliance ενοποιεί πλήρως τις εξελιγμένες τεχνολογίες προστασίας δεδομένων με την Oracle Database και αντιμετωπίζει άμεσα όλες αυτές τις προκλήσεις.

Το σύστημα Zero Data Loss Recovery Appliance:

  • Εξαλείφει τα περιστατικά απώλειας δεδομένων: Η πρωτοποριακή ενοποίηση των βάσεων δεδομένων επιτρέπει τη συνεχή μεταφορά δεδομένων redo στο σύστημα, παρέχοντας προστασία πραγματικού χρόνου για τις πιο πρόσφατες συναλλαγές, ώστε να είναι εφικτή η επαναφορά των βάσεων δεδομένων χωρίς απώλεια πληροφοριών.
  • Εξαλείφει τις επιπτώσεις στην παραγωγή: Οι αλγόριθμοι αντιγράφων ασφαλείας που είναι ενοποιημένοι στην Oracle Database στέλνουν στο σύστημα μόνο τα αλλαγμένα δεδομένα, ελαχιστοποιώντας την επίπτωση για τη βάση δεδομένων παραγωγής, την κυκλοφορία I/O και το φόρτο στο δίκτυο. Όλη η επεξεργασία για τα αντίγραφα ασφαλείας, που απαιτεί πολλούς πόρους, μεταφέρεται στο σύστημα Appliance.
  • Μεταφέρει την αρχειοθέτηση σε ταινίες: Το Recovery Appliance μπορεί να κάνει απευθείας αρχειοθέτηση βάσεων δεδομένων σε ταινίες αποθήκευσης χαμηλού κόστους, μεταφέροντας φόρτο από τους servers του περιβάλλοντος παραγωγής των βάσεων δεδομένων. Οι διεργασίες αρχειοθέτησης μπορούν να εκτελούνται στη διάρκεια της μέρας και της νύχτας, για βελτιστοποίηση του βαθμού χρησιμοποίησης των μονάδων ταινίας.
  • Επιτρέπει επαναφορά σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο: Τα δεδομένα αλλαγών που είναι αποθηκευμένα στο Appliance μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθούν εικονικά πλήρη αντίγραφα της βάσης δεδομένων σε οποιοδήποτε επιθυμητό χρονικό σημείο.
  • Εξασφαλίζει προστασία κλίμακας cloud: Ένα μοναδικό σύστημα Recovery Appliance μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις προστασίας για χιλιάδες βάσεις δεδομένων σε ένα κέντρο δεδομένων ή σε μια ολόκληρη περιφέρεια. Η χωρητικότητα επεκτείνεται ομαλά σε petabyte χώρου αποθήκευσης, χωρίς διακοπή λειτουργίας.
  • Προστατεύει τα δεδομένα από καταστροφές: Το Recovery Appliance μπορεί να κάνει αναπαραγωγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σε ένα απομακρυσμένο Recovery Appliance ή στο Oracle Database Backup Cloud Service, για προστασία των επιχειρηματικών δεδομένων από περιστατικά διακοπής λειτουργίας μιας τοποθεσίας. Τα τμήματα της βάσης δεδομένων επικυρώνονται διαρκώς για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος αλλοίωσης των δεδομένων σε οποιοδήποτε στάδιο της μετάδοσης ή της επεξεργασίας.

[Δ.Τ. Oracle]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons