Η οικογένεια AMD Ryzen Threadripper έρχεται τον Αύγουστο

by Nikos Kaimakamis • On 01-08-2017 • AT 10:30 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Από τις 10 Αυγούστου και έπειτα, η οικογένεια επεξεργαστών AMD Ryzen Threadripper θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία. 

Σύμφωνα με την AMD, ο 16πύρηνος Ryzen 1950x θα είναι διαθέσιμος για προπαραγγελία άμεσα, σε τιμή 999 δολαρίων στις ΗΠΑ, ενώ ο 12πύρηνος Ryzen 1920x θα έχει τιμή 799 δολαρίων στις ΗΠΑ. Στην γκάμα συμπεριλαμβάνεται επίσης ο Ryzen 1900Χ με οχτώ πυρήνες και τιμή 549 δολαρίων. Σε γενικές γραμμές η AMD τονίζει το πλεονέκτημα της τιμής έναντι των προτάσεων Intel Core i9, ενώ η απόδοση των επεξεργαστών της είναι πολύ υψηλή.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του AMD Ryzen Threadripper σε σχέση με τις προτάσεις της Intel είναι το γεγονός ότι γίνεται χρήση του X399 chipset, με τις μητρικές κάρτες να υποστηρίζουν ένα socket με 4094 pins. To bandwidth της μνήμης διπλασιάζεται με αποτέλεσμα τα chips της AMD να μπορούν να υποδεχτούν τέσσερα κανάλια μνήμης DDR4, μαζί με 64 γραμμές PCI Express. To κορυφαίο μοντέλο της Intel, o Core i9 7900Χ υποστηρίζει 44 γραμμές.

Το πρακτικό αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Eurogamer, είναι ότι οι επεξεργαστές της AMD μπορούν να υποστηρίζουν περισσότερες GPUs και περισσότερες μονάδες SSD που να δουλεύουν παράλληλα, με εμφανή πλεονεκτήματα στο setup ενός high end PC.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons