Η Oculus VR εξαγοράζει την εταιρεία που σχεδίασε το Kinect

by George Polyzos • On 25-06-2014 • AT 4:54 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

Oculus

 

Η Oculus VR απέκτησε την εταιρεία Carbon Design Group, η οποία κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί στο σχεδιασμό του χειριστηρίου της κονσόλας Xbox 360, αλλά και της πρώτης έκδοσης του Kinect.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας «η σχεδιαστική ομάδα της Carbon θα αποτελέσει επίσημα ένα βασικό στοιχείο της ομάδας δημιουργίας προϊόντων της Oculus». Παρά την ανακοίνωση της εξαγοράς οι εργαζόμενοι της Carbon θα συνεχίσουν να εργάζονται στα ήδη υπάρχοντα γραφεία τους, στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αν και η επίσημη ανακοίνωση έγινε σήμερα, οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν αναπτύξει ήδη στενή συνεργασία κατά τον τελευταίο χρόνο. Σύμφωνα με το Verge η συνεργασία αφορούσε «πολλαπλά μη ανακοινώσιμα προγράμματα».

Σύμφωνα με την Oculus, η Carbon προσεγγίζει τη σχεδίαση νέων προϊόντων με μία μεθοδολογία που βασίζεται «στην ποιοτική μηχανική, στην εργονομία και στις βαθιές γνώσεις των επιθυμιών του τελικού χρήστη». Στόχος είναι, μέσα από την εξαγορά, η «δημιουργία νέων πρωτοποριακών προϊόντων εικονικής πραγματικότητας».

Φυσικά αυτονόητη θα πρέπει να θεωρείται η αισθητική παρέμβαση της Carbon στον επανασχεδιασμό του Rift, του συστήματος εικονικής πραγματικότητας της Oculus. Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Oculus έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία εξαγοράς από τη Facebook, ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons