Η NVIDIA λανσάρει την πλατφόρμα Jetson TX2 για συσκευές του IoT

by Nikos Kaimakamis • On 08-03-2017 • AT 2:12 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Internet

O λιλιπούτειος υπολογιστής Jetson TX2 της NVIDIA, φιλοδοξεί να αποτελέσει τη νέα πλατφόρμα που θα έχει το ρόλο της υποδομής του Internet of Things. 

Ο Jetson TX2 της NVIDIA έρχεται για να αντικαταστήσει τον Jetson TX1 και υπόσχεται συνολική κατανάλωση ενέργειας 7,5 Watt, ενώ προσφέρει τη διπλάσια υπολογιστική ισχύ σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Ο μικρός αυτός υπολογιστής αναμένεται να βρει τη θέση του σε drones και ρομπότ, καθώς και σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος έξυπνων συσκευών που συνθέτουν το Internet of Things. To μοντέλο με τη δυνατότητα σύνδεσης στο mobile Internet θα ξεκινήσει να πωλείται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη από τις 14 Μαρτίου σε τιμή 599 δολαρίων, ενώ το απλό μοντέλο θα έχει τιμή 399 δολαρίων.

Ο Jetson TX2 είναι ένας πλήρης υπολογιστής με Linux, ο οποίος θα μπορεί να φέρει στοιχεία Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάμερες και άλλες έξυπνες συσκευές, ενώ είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με την αρχιτεκτονική Pascal της NVIDIA.

H NVIDIA δηλώνει ότι ο Jetson TX2 έχει απόδοση 1,5 teraflops, επίδοση που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, όταν γίνεται λόγος για πολύ μικρά μεγέθη. Μπορεί η τιμή του Jetson TX2 να είναι πολύ μακριά σε σχέση με το Raspberry Pi, αλλά το ίδιο μακριά φαίνεται ότι είναι και η υπολογιστική του ισχύς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons