Η Nvidia ανακοινώνει το Tegra X1 mobile chip

by Nikos Kaimakamis • On 05-01-2015 • AT 1:37 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

 

Nvidia-Tegra-X1

H Nvidia ανακοινώνει την κυκλοφορία του Tegra X1, ενός νέου mobile επεξεργαστή που είναι δυο φορές πιο ισχυρός από τον K1, στο πλαίσιο της παρουσίας της στο Consumer Electronics Show 2015 στο Las Vegas. 

Αυτός είναι ο πρώτος mobile επεξεργαστής που θα έχει επεξεργαστική ισχύ του ενός teraflop, στοιχείο που δείχνει ότι θα υπάρχει περίπου η διπλάσια δύναμη με την ίδια περίπου κατανάλωση ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να περιμένει κανείς να δει άμεσα τον εν λόγω επεξεργαστή στα επόμενα smartphones, καθώς η Nvidia έχει σκοπό να τοποθετήσει τον Tegra X1 σε αυτοκίνητα. Τα smartphones θα αρκεστούν μέχρι στιγμής στον Tegra K1, που είναι αρκετά ισχυρός για τις mobile ανάγκες ενός smartphone.

Μερικές από τις εντυπωσιακές τεχνολογικές χάρες του Tegra X1 περιλαμβάνουν τη δυνατότητα λειτουργίας έως και 12 καμερών, με επεξεργασία 1,2 δισεκατομμυρίων pixels το δευτερόλεπτο, ενώ υποστηρίζει το βίντεο ποιότητας 4Κ στα 60 Hz με 10 bit. Ο Nvidia Tegra X1 καταναλώνει μόλις 10 Watt ενέργειας, παρόλο που έχει 256 πυρήνες γραφικών, με λειτουργία στα 64 bit και οχτώ βασικούς πυρήνες για την επεξεργασία. Είναι βασισμένος με την αρχιτεκτονική Maxwell της Nvidia.

Nvidia_in_car_displays

Ο επεξεργαστής θα συνδυάζεται με ένα σύστημα infotainment στο αυτοκίνητο, το Drive CX το οποίο και θα έχει ως λογισμικό το Drive Studio και θα προσφέρει εκτός από τις δυνατότητες διασκέδασης μέσα στο αυτοκίνητο και ποικίλες επιλογές virtual cockpit, με δυνατότητα συνεργασίας με άλλα κομμάτια λογισμικού όπως είναι το Android Auto.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons