Η NSA παρακολουθούσε το παγκόσμιο σύστημα μεταφοράς χρημάτων

by Nikos Kaimakamis • On 18-04-2017 • AT 11:30 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα hackers, η NSA παρακολουθούσε την παγκόσμια μεταφορά κεφαλαίων. 

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτουν οι hackers και επιβεβαιώνουν ορισμένοι ειδικοί διαδικτυακής ασφάλειας, η NSA, ή αλλιώς η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ, είχε αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα επικοινωνίας τραπεζών SWIFT, το οποίο αφορά στη διαδικασία μεταφοράς χρημάτων από έναν λογαριασμό σε κάποιον άλλο. Ο σκοπός της NSA είναι να εξετάσει τη μεταφορά χρημάτων από λογαριασμούς της Μέσης Ανατολής προς τις τράπεζες της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters.

Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα της NSA προέρχονται από μία ομάδα hackers που φέρει το όνομα Shadow Brokers, ενώ σε πολλές περιπτώσεις στα σχετικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας υπήρχε η σφραγίδα της NSA. H ίδια η NSA, όπως θα ήταν αναμενόμενο, δεν σχολίασε αυτές τις αποκαλύψεις. Το Reuters αναφέρει ότι η NSA είχε βάλει και ως στόχο της την παρακολούθηση συστημάτων Windows, αλλά η Microsoft έσπευσε να διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες.

Με τη βοήθεια του συστήματος SWIFT εκτιμάται ότι διακινούνται πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά σε καθημερινή βάση στον κόσμο, ενώ υπάρχουν ειδικές παράμετροι ασφαλείας για την διασφάλιση της ορθής λειτουργίας του.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα το λάβουν υπόψιν τους όσοι είναι υπέρμαχοι της κατάργησης των μετρητών άραγε;

Top

Show Buttons
Hide Buttons